Moja qumpela kocha tę książkę i ubóstwia postać Ruth. Twierdzi, że ją trochę przypomina i chciałaby spróbować swoich sił w aktorstwie bo zawsze o tym marzyła... Prosiła mnie, zebym spróbowała w necie wyszukac dla niej adres na który mogłaby wysłać swoje foty, bo nic o żadnym castingu nie wiadomo. Chciałabym jej pomóc (mimo, że są nikłe szanse na to że ją wybiorą... :/) Somebody can help me?? Wie ktoś coś na temat jakiegoś adresu, na który ona mogłaby nadesłać swoje fotki?? Mogłaby chociaż spróbować ale ja jestem w kropce i już nie wiem gdzie szukać... Pomożecie??
No troche trudne by to było ;) A jeśli już... to postać książkową w filmie można naprawde różnie przedstawić, a samym ewentualnym podobieństwem do fikcyjnej postaci ról filmowych sie nie zdobywa. Poza tym Ruth o ile pamiętam jest amerykanką, więc aktorka musiałaby znać angielski PERFECT do tego z odpowiednim akcentem...
Cóż świat do odważnych należy :)
O żadnym castingu jeszcze nie wiem, a produkcja filmu w najbardziej optimistycznym wariancie ma ruszyc latem. Liz Mullane była dyrektorem do spraw castingu we wszystkich filmach Petera Jacksona, więc chyba z nia sie wszyscy kontaktują. Nie znam sie za bardzo na showbiznesie, ale chyba warto należeć do jakiejś agencji aktorskiej, która juz bedzie wiedziec gdzie jak i z kim sie trzeba skontaktować.