moim zdaniem film warty obejrzenia. Jak widać nie jest on dla wszystkich, ja na przykład nie lubię filmów z gatunku "karate" które z pewnością są bardziej spektakularne :). Dla mnie była to opowieść o przeżyciach rodziny która spotkała się z przypadkiem morderstwa dziecka, przedstawiona jest też wizja życia po śmierci. Cóż a jeśli ktoś idąc do kina spodziewa się zobaczyć jakąś brutalną scenę gwałtu i morderstwa to na pewno będzie zwiedziony, gdyż takiej sceny w filmie nie ma. Film z pewnością nie dla wszystkich ale polecam.
Rzeczywiście film jest ciekawy, to chyba najlepsze określenie dla niego. Trudno go sklasyfikować jednoznacznie. Oryginalny i dość odważny pomysł. Niezły, naprawdę niezły...
Klimat filmu magiczny, ale ja jednak spodziewałam się po nim czegoś więcej... Opowieść o przeżyciach rodziny? Chyba trochę za mało te przeżycia zostały podkreślone, w ogóle nie czułam dramatu tych ludzi. Wątek Raya- w ogóle dla mnie nie zrozumiały. Wcale się nie znali a tu nagle okazało się, że była to jakaś wielka miłość...