Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 126 tys. ocen
7,1 10 1 125540
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Dowód

ocenił(a) film na 8

Spoiler......................................................................... ............. Jak rozwiązano sprawę tego mordercy w książce? W filmie to trochę chaotycznie się wszystko kończy bo w jednej scenie jest pokazane jak policja wpada do jego domu, a potem scena w stylu "20 lat później"... czy on po prostu uciekł do innego stanu?

ocenił(a) film na 8
Awgwa

Tak ucieka. W książce również nie został ukarany przez prawo. Zabija go spadający sopel. Film jest ciekawy, muzyka niesamowita, ale żeby poczuć w pełni ten poruszający klimat polecam przeczytanie książki :)

ocenił(a) film na 8
mw13

A ta scena co on spada to w jakim mniej więcej odstępie czasowym jest?

ocenił(a) film na 8
Awgwa

Powiem szczerze, że nie pamiętam aby on w ogóle spadał. Chyba został uderzony tym soplem a potem śnieg przykrył jego ciało, ale 100% pewności nie mam.

ocenił(a) film na 8
mw13

Ja pamiętam tylko, że uciekł stamtąd i nikt nie znalazł jej ciała i chyba nikt się nie dowiedział że to on zrobił z nich, ale to było tak dawno, że może mi się coś pomieszało.

milkshake

Zdaje mi się, że wszyscy wiedzieli już, że to on, ale nie złapali go, bo wyjechał. Zginął przez sopel lodu, co było nawiązaniem do konkursu, który odbył się na obozie jej siostry na morderstwo doskonałe.

użytkownik usunięty
PaniKot

a mnie się wydaje, że to drugi najbardziej kiczowaty moment w tym filmie i jego wygenerowane komputerowo ciało jak spada i sam fakt, że uderza go sopel lodu - ale chłam

pierwszy moment to ten gdy "bohaterka" jest całowana przez chłopaczka

kicz na kiczu stoi i kiczem pogania,

aha trzecia najbardziej kiczowata scenka to ta ze statkami w butelkach - ale szajs