PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125255
4,9 35 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Gdy Ray podszedł do Susie na korytarzu szkolnym, powiedział że rzekoma sztuka filmowa jest kolejną rzeczą która Ich łączy, wtedy Susie zapytała "a co jeszcze nas łączy"??
I tu jest moje pytanie skierowane do osób, które uważnie oglądały ten film. Jaki jeszcze wspólny mianownik miał na myśli Ray??
Bo zainteresowania przecież mieli różne:
On lubił pisać wiersze, a Ona fotografię... No chyba że miał na myśli ogólnie sztukę tworzenia??

ocenił(a) film na 9
mikruzzo

Mi się wydawało, że dyskretnie sugerował w ten sposób Susie, że łączy - lub może ich połączyć - uczucie :) Zwróć uwagę, że po tej kwestii Ray całuje dziewczynę. Myślę, że zauważył, że Susie wpatruje się w niego tęsknym wzrokiem i wyciągnął wniosek, że być może on też nie jest jej obojętny.

ocenił(a) film na 7
AlexAshtray

Hmm, ciekawa teza... Całkiem możliwe, że masz rację:)

ocenił(a) film na 9
mikruzzo

Ewentualnie taka była jego metoda podrywu :)

ocenił(a) film na 5
AlexAshtray

Film wydaje się głęboki i zagadkowy przez takie niedopowiedzenia, a są one jedynie skutkiem OGROMNEGO uproszczenia niektórych wątków lub całkowitych zmian. Jeżeli mimo tak potwornych braków film się Wam podobał to gorąco zachęcam do przeczytania książki, serio.
W ogóle nie odczuwalna była tytułowa nostalgia, uczuć i emocji głównych bohaterów (prócz Suzy) nie sposób było dostrzec.
Ode mnie film otrzymuje ocenę 5 :/

ocenił(a) film na 9
JasonCCC

Próbowałam przeczytać książkę tuż przed obejrzeniem filmu, ale odpadłam - może dlatego, że czytałam wcześniej kilka innych powieści typu YA. Planuję kiedyś drugie podejście do tej powieści :)

ocenił(a) film na 5
AlexAshtray

Widocznie ja musiałem się wstrzelić ;)
Powodzenia w drugim podejściu! :D