PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125407
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Śmierć tego mordercy moim zdaniem jest bardzo mocno naciągana... uderzył go kawałek sopla, że aż się przewrócił i akurat za nim była wysoka skarpa... Z kolei za duże zaskoczenie (ale na plus dla fabuły) uznaję to, że rodzicom nie udało się znaleźć ciała Susie. Myślałem, że w ostatniej chwili ktoś wpadnie znienacka i otworzy ten sejf, ale jednak nie.
Może i tak jest w książce, nie wiem, nie czytałem, takie mam tylko odczucia po filmie.

Pavel_7

Zauważ, że jest jakieś powiązanie do jego śmierci - staczał się ze skarpy jak sejf z ciałem Susie do tego dołu.

ocenił(a) film na 8
Pavel_7

Zakończenie jest bardzo sensowe, tylko w książce jest to lepiej wyjaśnione...

SPOILER

W książce to sama Susie strąca na niego ten sopel.

ocenił(a) film na 7
Pavel_7

A ja myślałąm, że drzwiczki otworzą się podczas toczenia: zamek pęknie ze starości czy coś....
A czy w książce też była ta scena rodem z "Ducha"??? Dla mnie to była słabizna.

ocenił(a) film na 8
Pavel_7

Może nie jest bezsensowny, ale nie podoba mi się sposób w jaki skończył. Jaka to sprawiedliwość? Powinien do końca swojego nędznego życia być gwałconym w więzieniu za to co zrobił. Zawiodłam się. A co do zakończenia książkowego, to niewinna dziewczynka wyszła na morderczynie... No bez przesady. Gdyby zakończenie było inne, film podobałby mi się jeszcze bardziej.