Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 126 tys. ocen
7,1 10 1 125540
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Film oparty na ciekawej fabule. Wspaniała historia. Ale według mnie można było go zrobić
lepiej. Główna rola przypadła dziewczynce o ciekawej urodzie. Ogółem film nakręcono
jakby po staremu, nie wiem skąd to wrażenie. Oceniłabym go 5/ 10, a wy?

ocenił(a) film na 9
Paulinka01

Mnie ogólnie ten film się spodobał i chętnie obejrzę go jeszcze raz :) A jak widać po twojej wypowiedzi to da się napisać "negatywną" opinie na temat filmu bez używania zwrotów typu "jak można puszczać takie gówno" i inne tego typu wypowiedzi. Za to duży + u mnie ;]
Pozdrawiam

Vaako88

u mnie też 5/10 :) A oto uzasadnienie: zacznę może od plusów. Muzyka Briana Eno nadała filmowi całkiem ujmujący klimat i bardzo spodobała mi się kolorystyka "przestrzeni" między niebem i ziemią, gdzie przebywała Suzie. Również brawa dla aktorskiego zaangażowania Saoirse Ronan i za tą scenę ucieczki przed Sąsiadem - brr.
A teraz dlaczego "tylko" 5...Nie ukrywam, że duży wpływ na taką ocenę miał fakt, iż wcześniej czytałam książkę... Jakoś zabrakło mi tu, obecnego w książce, "napięcia", dramatyzmu i płynności akcji...
Pozdrawiam!

ghash_2

Zgadzam się ;)
Materiał na film był genialny,książka świetna.Można było z tegor zrobic murowany hit.

Paulinka01

Hmm zgadzam się z Tobą Paulinka01, myślałam, że inaczej się skończy... po co motyw siostry z notesem tego sąsiada skoro go nie wykorzystała?? dla mnie 5/10.

martaa24

Chodzi Ci o ostatnie sceny filmu? Jeżeli tak, to jak to go nie wykorzystała? Chyba nie oglądałyśmy tego samego filmu.

Wescik

przypomnij mi jak wykorzystała??

ocenił(a) film na 7
martaa24

no przecież dała go babce a ona przekazała go policji i przeszukali dom tego gościa a to, że go nie złapali tylko zginął sam to już inna historia:P

PanManiak

Hmm chyba przegapiłam ten wątek ;)

Paulinka01

A moim zdaniem film został bardzo dobrze zrobiony ;)