Film oparty na ciekawej fabule. Wspaniała historia. Ale według mnie można było go zrobić
lepiej. Główna rola przypadła dziewczynce o ciekawej urodzie. Ogółem film nakręcono
jakby po staremu, nie wiem skąd to wrażenie. Oceniłabym go 5/ 10, a wy?
Mnie ogólnie ten film się spodobał i chętnie obejrzę go jeszcze raz :) A jak widać po twojej wypowiedzi to da się napisać "negatywną" opinie na temat filmu bez używania zwrotów typu "jak można puszczać takie gówno" i inne tego typu wypowiedzi. Za to duży + u mnie ;]
Pozdrawiam
u mnie też 5/10 :) A oto uzasadnienie: zacznę może od plusów. Muzyka Briana Eno nadała filmowi całkiem ujmujący klimat i bardzo spodobała mi się kolorystyka "przestrzeni" między niebem i ziemią, gdzie przebywała Suzie. Również brawa dla aktorskiego zaangażowania Saoirse Ronan i za tą scenę ucieczki przed Sąsiadem - brr.
A teraz dlaczego "tylko" 5...Nie ukrywam, że duży wpływ na taką ocenę miał fakt, iż wcześniej czytałam książkę... Jakoś zabrakło mi tu, obecnego w książce, "napięcia", dramatyzmu i płynności akcji...
Pozdrawiam!
Zgadzam się ;)
Materiał na film był genialny,książka świetna.Można było z tegor zrobic murowany hit.
Hmm zgadzam się z Tobą Paulinka01, myślałam, że inaczej się skończy... po co motyw siostry z notesem tego sąsiada skoro go nie wykorzystała?? dla mnie 5/10.
Chodzi Ci o ostatnie sceny filmu? Jeżeli tak, to jak to go nie wykorzystała? Chyba nie oglądałyśmy tego samego filmu.
no przecież dała go babce a ona przekazała go policji i przeszukali dom tego gościa a to, że go nie złapali tylko zginął sam to już inna historia:P