Ogółem film bardzo mi się podobał, zważywszy na to, że wcześniej przecztałam książkę. Ale w filmie nie wszystkie zaistniałe fakty i wątki zostały do końca wyjaśnione. Sądzę, że ktoś nie znający treści książki nie mógłby się do końca zorientować dlaczego coś w danym momencie stało się tak, nie inaczej... Film trochę wsruszający i fantastyczny. Potwierdza jednak brutalną prawdę o najgorszych "typach" naszego społeczeństwa...
Moja ocena to 8/10
Czasem mam wrażenie, że jestem jedynym facetem na świecie który przeczytał tą książkę. :P A książka sama w Sobie rzeczywiście świetna, film również ma mocne strony, ale jest trochę chaotyczny.
Nie jesteś jedyny, też przeczytałem książkę. Za równo film jak i książka piękne pełne wzruszeń dzieło.
Film jest dobry dla kogoś kto nie czytał książki. Dla mnie np. film w porównaniu z książką był słaby. Wiadomo ja znająć treść książki czekałam na kilka bardzo istotnych wątków których się nie doczekałam. Ale po znajomych którzy tego dzieła nie czytali a oglądali film widziałam, że chyba w filmie jest to "coś" bo większość film ten bardzo wzruszył
Dla mnie był nieco przeciętny w tej klasie filmów, ale ja nie czytałam książki, w związku z tym wydawał się również nieco chaotyczny, jak napisał juve_fan_sebek.
Ogólnie pomysł fajny, realizacja tez nie najgorsza.
Coś mi jednak nie do końca pasowało - z jednej strony obraz nastolatki, która słodkim głosem opowiada jak to było, a z drugiej okrutne morderstwo - chyba zderzenie tych dwóch światów było dla mnie zbyt niezrozumiałe.