powiało nudą i fabularnym chłodem - zdecydowanie poniżej oczekiwań aczkolwiek na 4 filmweb'oskie oczka nie zasługuje... może jak w szkole - dostateczny dla piątkowego zazwyczaj ucznia Jackson'a
Ha ha ha ale skala 1-10 kontra 1 do 6 jeżeli według ciebie nie zasługuje na 4 w skali 1-10 to na co zasługuje w skali szkolnej 1-6? Tu 4 to jest poniżej oczekiwań a w szkole to jest dobry czyli powyżej przeciętnej .
<lol2> to może jaśniej - 4/10 to zdecydowanie za mało jak na ten film, ale tak się składa, że 4 na filmweb'ie opisana jest jako "poniżej oczekiwań" (dlatego wybrałem 4) toteż mówię o dostatecznym, jak w szkole
Ciężko się go oglądało przynajmniej mi taki był bardzo ciemno zrobiony ale pełne jasne światło pojawia się właściwie tylko na na końcu - szok . Cały film w sumie źle doświetlony i bez oddechu a koniec rozwalił mnie.Użyto tu rewelacyjnego światła.,dzięki czemu najważniejszy był właśnie koniec.Prawdopodobnie miał to być film dla rodzin które dotąd się nie pozbierały.
ja dostrzegam tutaj wielkie podobieństwo do filmu "Między Piekłem a Niebem" - podobne ujęcie życia pozagrobowego choć jeszcze nie zaświatowego (jeśli tak można to ująć) i podobny problem z przejściem na drugą stronę. Jeśli "Nostalgia Anioła" pod tym względem Ci się podobała polecam właśnie "Między Piekłem a Niebem"
Między piekłem a niebem, i jak te filmy ci się spodobają to obejrz sobie jeszcze Donnie Darko....
Kiedyś oglądałam Między Piekłem a Niebem a o Donnie Darko. słyszałam zę jest niezły lub bardzo dobry.:)
właśnie - a propos Donnie Darko - niestety - obejrzałem go z kuzynem, który przed samym seansem kilka dni mi o nim opowiadał, jaki to wspaniały, świetny itd. i w konsekwencji mi go przechwalił - a szkoda - może gdybym obejrzał go od tak sobie, bez większych komentarzy miałbym inne o nim zdanie. Ale jest w top100 więc pewnie dobry