PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125407
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Nuda

ocenił(a) film na 4

powiało nudą i fabularnym chłodem - zdecydowanie poniżej oczekiwań aczkolwiek na 4 filmweb'oskie oczka nie zasługuje... może jak w szkole - dostateczny dla piątkowego zazwyczaj ucznia Jackson'a

tomaszdarwin

Ha ha ha ale skala 1-10 kontra 1 do 6 jeżeli według ciebie nie zasługuje na 4 w skali 1-10 to na co zasługuje w skali szkolnej 1-6? Tu 4 to jest poniżej oczekiwań a w szkole to jest dobry czyli powyżej przeciętnej .

ocenił(a) film na 4
MorganaBlackcat

<lol2> to może jaśniej - 4/10 to zdecydowanie za mało jak na ten film, ale tak się składa, że 4 na filmweb'ie opisana jest jako "poniżej oczekiwań" (dlatego wybrałem 4) toteż mówię o dostatecznym, jak w szkole

tomaszdarwin

Teraz rozumiem dzięki . :)

ocenił(a) film na 4
MorganaBlackcat

A Tobie jak się film podobał?

tomaszdarwin

Ciężko się go oglądało przynajmniej mi taki był bardzo ciemno zrobiony ale pełne jasne światło pojawia się właściwie tylko na na końcu - szok . Cały film w sumie źle doświetlony i bez oddechu a koniec rozwalił mnie.Użyto tu rewelacyjnego światła.,dzięki czemu najważniejszy był właśnie koniec.Prawdopodobnie miał to być film dla rodzin które dotąd się nie pozbierały.

ocenił(a) film na 4
MorganaBlackcat

ja dostrzegam tutaj wielkie podobieństwo do filmu "Między Piekłem a Niebem" - podobne ujęcie życia pozagrobowego choć jeszcze nie zaświatowego (jeśli tak można to ująć) i podobny problem z przejściem na drugą stronę. Jeśli "Nostalgia Anioła" pod tym względem Ci się podobała polecam właśnie "Między Piekłem a Niebem"

ocenił(a) film na 10
tomaszdarwin

Między piekłem a niebem, i jak te filmy ci się spodobają to obejrz sobie jeszcze Donnie Darko....

tomaszdarwin

Kiedyś oglądałam Między Piekłem a Niebem a o Donnie Darko. słyszałam zę jest niezły lub bardzo dobry.:)

ocenił(a) film na 4
MorganaBlackcat

właśnie - a propos Donnie Darko - niestety - obejrzałem go z kuzynem, który przed samym seansem kilka dni mi o nim opowiadał, jaki to wspaniały, świetny itd. i w konsekwencji mi go przechwalił - a szkoda - może gdybym obejrzał go od tak sobie, bez większych komentarzy miałbym inne o nim zdanie. Ale jest w top100 więc pewnie dobry