PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125408
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Muszę przyznać, że jest to pierwszy film jaki oglądałam od wielu, wielu lat, na którym ze wzruszenia płakałam. Uważam, że należy się 10 gwiazdek i jest to MOJA opinia na temat tego filmu a nie TWOJA, więc jeśli Ci nie pasuje i zagłosowałeś inaczej to nie mój problem i nie wypowiadaj się tu.

ocenił(a) film na 8

muszę się zgodzić. film bardzo mi się podobał pomimo tych gadek o przereklamowaniu i nudzie. niezwykle wzruszający i pełen swego rodzaju delikatnej, subtelnej i przede wszystkim ciepłej miłości.
jednak mimo wszystko muszę przyznać jak to zwykle bywa, że książka jest jeszcze lepsza i warto ją przeczytać. pominięto kilka istotnych wątków, ale o dziwo nie wpłynęło to na pogorszenie jakości filmu.
POLECAM : )

bjorkish

moim zdaniem Jackson właśnie zrobił dobrą ekranizację fatalnej książki. byłam w szoku kiedy dowiedziałam się, że chce zekranizować akurat tę pozycję, po władcy pierścieni i king kongu wydawało mi się to takie.... skromne. jak pierwsze przygotowania do emerytury na hamaku (tfu! nie daj boże! przynajmniej nie prędko).

I kiedy dorwałam się do filmu zostałam mile zaskoczona: reżyser wyciągnął z książki to, co najlepsze i uczynił z tego w miarę interesujący film. może nie genialny, ale biorąc pod uwagę pierwowzór - wychodzi na plus

mało filmów oglądałaś