PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125406
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Jesli sam film byl tak niesamowicie wspanialy, to jaka musi byc ksiazka?
Nie wiem, czy aby nie jest to najlepsza produkcja ostatnich lat poruszajaca temat, ktory wszystkim powinien byc bardzo dobrze znany.
Film pozostawia niesamowity slad w pamieci.

ocenił(a) film na 9
tomie_2

Zgadzam się.. Wzruszyłam się wiele razy.. Co prawda książka lepsza niż film, ale i tak film jest świetny. Szkoda tylko że kacja filmu tak szybko leci w przeciwieństwie do książki

tomie_2

nooo pewnie genialna :P A film wzruszający, trzyma akcję, a te "bajkowe sceny" było O.K., bo to przecież prawie NIEBO było :P

ocenił(a) film na 9
pixi222

Musze dodac, ze z ciekawosci zaczalem czytac ksiazke :)

ocenił(a) film na 10
tomie_2

uwielbiam ten film zrobił na mnie duże wrażenie , szczególnie poruszyły mną sceny w tej krainie w której czeka się na przejście do nieba, oraz scena gdy te wszystkie dziewczynki były wolne i mogły już przejść z tego świata do nieba, za każdym razem płaczę, nie mogę się powstrzymać.

ocenił(a) film na 9
yourdarling

Zgadza sie. Niewiele jest takich produkcji, ktore swoja fabula wywoluja ciarki na ciele, tym samym wzruszajac widza do lez.
Przepieknie pokazany swiat, czy sceneria, "srodkowego nieba" i tych niewiast, mlodziutkich, i tych bardziej dojrzalych kobiet, ktorym nie przyszlo spedzic swojego utraconego zycia na ziemi.
Z drugiej strony naprawde zalosny jest zywot tych, ktorzy zdobywaja sie na tak przerazajace czyny. Tylko jak tu uchronic przed nimi niewinne istoty?

ocenił(a) film na 9
tomie_2

mam pytanie do tych którzy czytali książkę - czy ktoś może studiował/studiuje filologię angielską bądź lingwistykę, chce zarobić i ma trochę czasu dzisiaj? Błagam o pomoc!!