Wraz z młodszym bratem zamierzam w przyszłości pójść do kina na ten film. (jeszcze nie określono kiedy :)). Mam pytanie do osób, które już ten film obejrzały. Mianowicie, czy są w tym filmie zawarte jakieś sceny, nieodpowiednie dla 8-letniego brata? Sceny przemocy, lub martwe ciała? ;>
Z trailerów wywnioskowałem, że jest tam dużo scen fantastycznych (chodź mogę się mylić), co bardzo podoba się mojemu braciszkowi.
to raczej nie jest film dla ośmiolatka ;] raz że nie wiele skapuje a dwa - są sceny z przemocą, mało bo mało, ale są. nie będę mówić co by nie spoilerwoać co i jak, ale wierz mi na słowo, zresztą, może dzisiejsze ośmiolatki nie takie rzeczy widziały ;) pozdro
Ośmioletnie dziecko nie powinno oglądać tego filmu. Typowo hollywoodzkich scen przemocy co prawda nie ma tam zbyt wiele ale za to są inne, IMO o wiele bardziej wstrząsające (np. scena, w której morderca tuż po zbrodni bierze kąpiel w pełnej krwi łazience) Poza tym sama fabuła jest za ciężka dla ośmiolatka.
to nie jest film dla 8-latka!!! Tak jak napisano, nie ma przemocy jako takiej, ale jest to thiller o psychopacie budującym bunkry by mordować dzieci, wyczuwa się mroczne napięcie nawet w "bajecznych" scenach z Raju, kiedy (nie wprost) Suzie wraca do tego co przeżyła. 8-latek to małe dziecko a film mimo, że kolorowy jest bardzo ciężki.
Może trochę rozwinę ten temat: oglądał już wiele filmów, gdzie była przemoc itp, itd. Oto kilka z nich: Między Piekłem a Niebem (nie mówię, ze była tam przemoc, ale śmieszyły go nawet te głowy), Oszukana, Gnijąca Panna Młoda, czy nawet trylogię Władca Pierścieni.
Ja w wieku 8 lat oglądałam "Króla Lwa", psychikę wypaczać zaczęłam sobie odrobinę później.
W "The Lovely Bones" twój brat zostanie potraktowany scenami w których morderca relaksuje się w kąpieli pośród krwi swojej dopiero co zabitej ofiary, scenami z porzuconymi zwłokami dzieci i oczywiście będzie musiał zmierzyć się z głównym motywem. Poza tym film, co działa na jego niekorzyść, dość nieudolnie uchwycił upływający czas, przez co część widzów, a już na pewno dzieci, ma problem z umiejscowieniem akcji w czasie.
Trochę przesadzacie z tymi scenami przemocy i brutalnością :P
Zobaczyć można parę trupów troszkę krwi i tyle :P
Niema żadnej sceny samego aktu zabijanie więc pod tym względem może oglądać .
Ale ogólnie fabuła filmu raczej nie nadaje się dla kogoś tak młodego :(
!!!
Między piekłem a niebem to była bajka przy Nostalgii ANioła.
Tu nie chodzi o przemoc tylko o to, że film ma ciężką fabułę, zupełnie nie dla 8-latka.
Też zdecydowanie nie polecam filmu 8-latkowi. I nie mówię tu wcale o jakichś scenach przemocy, ale o fabule, która się dla dziecka nie nadaje. Twój brat jest za młody, żeby zrozumieć bądź wczuć się w problemy głównej bohaterki, nie mówiąc już o jej rodzicach. A bez tego film wyda mu się zapewne nudny i kompletnie nieatrakcyjny. I choćby z tego względu lepiej zabrać go go kina na coś innego, na czym będzie się dobrze bawił.
PS. Jak się jednak zdecydujesz i zabierzesz brata na "Nostalgię anioła", to koniecznie podziel się jego wrażeniami ;)