ten film to stracone 3 godziny z mojego życia. Kompletnie nieatrakcyjny, nudny, bez celowy, kompletna " nostalgia " w dodatku główna aktorka która zagrała cały film z jedną, jedyna minka. masakra :(
popieram, najgorszy film jaki kiedykolwiek widzialam, przypomnialam sobie teraz o nim dlatego pisze nie warto ogladac
Cóż, o gustach się nie dyskutuje- masz prawo tak twierdzić. Według mnie film zasługuje na mocne 8/10. Poza tym, polecam nauczyć się ile minut ma godzina. 135 minut to nie trzy godziny.
mnie oglądanie zajęło z przerwami 3h. Poza tym skoro tak ci się podobał to napisz jakie miała zalety bo ja żadnych nie widzę
Witam na wstępie chciałbym zaznaczyć iż uważam że każdy ma prawo do własnych opinii choćby bardzo kontrowersyjny w odczuciu innych osób.
Co do filmu nie ma sensu aby jego fani jak ja oraz fani Saoirse Ronan również jak ja :) (głównej aktorki) wymieniali ci teraz zalety tego obrazu bo skoro nie zauważyłaś ich oglądając film nikt cię do nich nie przekona wypunktowując je teraz.
Nie mniej zwróć uwagę że niemalże 25 tysięcy osób oceniło ten film a ocena jego to 7,1 czyli jest wg. tutejszych kryteriów filmem dobrym a co za tym idzie pewna liczba osób znalazła jakieś zalety. Saoirse Ronan otrzymała za ten film nagrodę dla najlepszej aktorki młodego pokolenia, takie coś nie otrzymuje się grając "jedną miną" jak to napisałaś.
Oczywiście opinia większości jak i nagrody nie muszą stanowić dla nikogo argumentu ale warto uznać że film ma zalety, które być może dla ciebie były niewystarczające aby wydać temu obrazowi pozytywną opinie.
Jednak wydaje mi się że sam fakt iż oglądałaś film z przerwami, ale wracałaś do niego świadczy że może nie było tak źle wszakże gdyby film był aż taką "masakrą" jak napisałaś to chyba nie oglądała byś go do końca (nikt cię chyba nie zmuszała aby go obejrzeć) dlatego gdy ochłoniesz może ocenisz go nieco wyżej, ale może też i nie (może dokończyłaś go dla zasady oglądania filmów do końca) masz do tego pełne prawo.
Jednak warto założyć że sam film jak i gra Saoirse dla wielu osób mogą być świetne, a co za tym idzie mogą posiadać zalety :)
Na zakończenie podkreślam że nie chciałem urazić Cię i nie zamierzam wpływać na zmianę twojej oceny, jako dla fana jest ona dla mnie nie zrozumiała ale akceptuję że ktoś może mieć skrajnie różną opinie.
Pozdrawiam :)