PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125272
4,9 35 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Powiem szczerze, że po przeczytaniu streszczenia tego filmu miałem pewne wątpliwości, ale na szczęście myliłem się:) Chociaż muszę przyznać, że końcowa scena z czarnym charakterem rozczarowała mnie. Jednak były momenty wzruszające, straszne (szczególnie kiedy Susie była w domku pod ziemią- ja miałem ciarki), no i do tego świetna, nastrojowa muzyka.
I nie mogę się pogodzić z tym jak ten film został zmieszany z błotem w dodatku Gazety Wyborczej- Co jest grane. Jest to jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio oglądałem.

Ps. Świetnie zagrał Stanley Tucci- dla mnie bardzo przekonujący aktor.

ocenił(a) film na 9
Mefisto_12

Ja szczerze mówiąc od samego początku byłam bardzo pozytywnie nastawiona do tego filmu i na szczęście Peter Jackson mnie nie zawiódł. Wiadomo, że jeśli zaczęlibyśmy bawić się w skrupulatne analizowanie wszystkich scen to znajdziemy pewne niedociągnięcia, ale uważam, że takie rozbieranie filmu na części pierwsze nie ma sensu. Film bardzo działa na emocje. Muszę przyznać, że podczas oglądania ostatnich scen nie byłam w stanie opanować płaczu. A jeśli chodzi o muzykę to jest ona przepiękna. W pamięci szczególnie utkwiła mi piosenka Song to the Siren.