Ogólnie bardzo lubię tego typu komedie, jednak ta mnie zawiodła. Przez cały nie było żadnego śmiesznego momentu. Wiele osób twierdzi, że świetna jest scena w toalecie, może i tak jest ale drodzy Państwo scen z pierdzeniem i sraniem w toalecie było już wiele w podobnych filmach. Jak dla mnie w tym filmie zbyt wiele wątków w dodatku niedopracowanych. Dlatego z całym szacunkiem ale zastanawia mnie tak wysoka ocena na filmweb.pl (7,7/10). A najgorsza była ta Amerykaństwa patetyczność w próbie zdobycia hamburgera, wiem ze była to karykatura jednak wydała mi się ona nieco żałosna. Z przykrością nie polecam tego filmu.
Mnie najbardziej rozśmieszał moment kiedy Kumar się zaciągnął z fajki wodnej i się tak polewkowo zaczął śmiać, że musiałem dać replay !! ;]
faktycznie scena ze sraniem też mnie nie bawiła... ale takie przygody się fajnie ogląda lepsze to niż film w którym musisz czekać 20 min na coś śmiesznego jak np. "ciało" którego nie polecam bo jest nudny!! chodziarz to też komedia z tego samego roku ... pozdrawiam i zachęcam do oglądnięcia 2 części ;d
To pewnie cię śmieszy taki humor co idzie sobie koleś i się przewraca na skórce od banana co??
Film jest przezabawny, zajebiście się przy nim uśmiałem
Ma wiele zajebistych dobrych motywów np. jak uciekają z celi a policjanci krzyczą: Murzyn próbuje uciec!! Albo akcja z tym obleśnym pryszczatym kolesiem. No po prostu lałem z tego ze śmiechu jak i z wielu innych akcji.
"Ogólnie lubię bardzo tego typu komedie" Jakiego typu?
Nie zaczaiłeś pewnie i tyle, albo masz 40lat to sorka.
"Z przykrością nie polecam tego filmu" A co byś polecił? American Pie?
Ta komedia jest inna niż te oklepane badziewia co na Polsacie co środy puszczają(może komedie twojego typu?)
Będę bronił tego filmu bo to jedne z najlepszych komedii jakie oglądałem
PEACE
Nie rozumiem tego ataku. Mnie film się nie podobał tobie za to tak. A forum jest nie tylko od pozytywnych opinii ale tez od negatywnych. Co do mojego gustu ostatnio byłem zachwycony filmem sekspedycja polecam, może i Tobie się spodoba. A i mam 23 lata :)
To zrozumiałe, że komuś może się nie podobać, każdy może lubić co innego. Tak samo mnie nie śmieszył film "Hangover", który z tego co widzę wszyscy ubustwiają. xD Harold and Kumar to moim zdaniem najlepsze komedie (obie części) ostatnich lat. ;) Pozdro dla fanów xD
Film jest genialnie śmieszny! A wiecie co???? Napiszę wprost i walnę prosto z mostu - kto nie palił nigdy trawki ten nigdy tego filmu nie załapie. Bo tu śmieszne jest wiele sytuacji! Nawet akcja jak koleś w windzie jest z tą panienką i się zawiesił na chwilę ;D
Dla wielu będzie to mało śmieszna komedia, bo trzeba ją w pełni zrozumieć. Masa jest takich drobnych szczegółów, które śmieszą (jak akcja w windzie czy nawet ubiór gościa, który sprzedawał im w szkole, co miał taką wielką torbę). Masa śmiesznych rzeczy. 10/10 PEACE
chyba żeś brachu palił liście dęby suszone zamiast blanta xD ludzie komedia jest zajebistaaaaa,1000 razy wole ją od jakiś amercian pie 10
moze i liscie... kto wie co tam czasem podlozyli :) po prostu nie kupuje takiego humoru
Może akurat scena w toalecie nie była zbyt dobra, ja też nie lubię tego typu scen, ale zabawnych momentów było w filmie dużo. Ode mnie 6/10
Komedia taka dokładnie jakiej się spodziewałam, szkoda tylko że przy oglądaniu nie byłam na jakichś wspomagaczach - byłoby jeszcze lepiej ;)
Fajny filmik na jeden raz, druga część z resztą też, nawet bardziej mi się podobała w gruncie rzeczy, ocena 5/10 bo jednak trącił za bardzo idiotyzmem amerykańskim, co nie pozwala mi dać wyższej oceny..
Po prostu mało inteligentny humor, nie wszystkim to pasuje ;) Mnie rozbawiło wiele momentów, chociaż fakt - scena w toalecie była dosyć słaba i wtórna...
Zdecydowanie sie zgadzam. Czasami lubie sie oglupic przy prostej komedii np jak Americna Pie. Ale ogladajac ten film tylko raz parsknelam smiechem - jak jeden z glownych bohaterow sikal przy krzakach. Jednak wszytsko bylo zbyt karykaturalne i zbyt stereotypowe, i wynik jest dosc zalosny. Podobnie jak autor temtu - daje 3/10.