PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109978}

O dwóch takich, co poszli w miasto

Harold & Kumar Go to White Castle
2004
7,0 76 tys. ocen
7,0 10 1 75534
4,8 19 krytyków
O dwóch takich, co poszli w miasto
powrót do forum filmu O dwóch takich, co poszli w miasto

tyle w temacie,kto sie nie zgadza jest po prostu......... nie bede konczyl.

damianho15

Każdy ma inny gust i należy to uszanować ; )
Ale fakt faktem, że film w kategorii komediowej bardzo dobry ; p

ocenił(a) film na 10
damianho15

Film niesamowicie dobry i śmieszny, ale nie przesadzajmy- każdy ma swoje zdanie :D.

ocenił(a) film na 3
damianho15

uważam, że powinno się uszanować gust filmowy innych użytkowników, jak widać ty tego szacunku nie masz, a cywilizowany człowiek powinien. ja obejrzałam film, bo stwierdziłam, że może być niezły (zobaczyłam w miarę wysoką ocenę). uważam, że film jest bardzo kiepski i totalnie bez sensu. nie widziałam śmiesznych momentów praktycznie wcale, strasznie się zawiodłam.

ocenił(a) film na 10
cantstop333

to chyba nieuwaznie ogladalas,bo film jest w wielu momentach smieszny.

ocenił(a) film na 3
damianho15

Ja wyraziłam tylko swoje zdanie i może się zdziwisz, ale oglądałam bardzo uważnie. Takie poczucie humoru jakoś mnie nie rusza, o to chodzi. Ty strasznie narzucasz swoje zdanie innym, pojmij to, że nie wszyscy mają taki sam gust jak ty i nie każdy musi lubić te same filmy, są różne poczucia humoru, to akurat do mnie nie przemawia. Osobiście wolę np. komedię pt. ''Zanim odejdą wody'' - ta była dla mnie zabawna i ją polecam.

ocenił(a) film na 10
cantstop333

Zanim odejdą wody ogladałem i całkiem dobry choc ten lepszy,ten ma po prostu wiekszy ciezar gatunkowy,bardziej smieszy.

ocenił(a) film na 10
damianho15

A widziałeś Akademie Policyjną ?

ocenił(a) film na 10
bradock

nie.

ocenił(a) film na 10
damianho15

To obejrzyj to zmienisz zdanie co do najlepszej komedi .

ocenił(a) film na 10
bradock

mówisz ze komedia kryminalna z 1984r z słabsza ocena jest lepsza od tego arcydzieła? napewno nie,film jest po prostu za stary,najlepsze komedie sa od 1999 od kultowego american pie.

damianho15

Miałam obejrzeć ten film, ale dzięki za twój komentarz :P skoro uważasz, że od american pie zaczęły się komedie, a reszta filmów jest za stara, żeby mogła być śmieszna, to dzięki. Mogę się domyślić na jakim poziomie musi być 'o dwóch takich...', skoro ci się podoba...

ocenił(a) film na 2
damianho15

LOL , Steven Segal na awatarze, akademi policyjnej nie widzial, i pisze ze ten gniot to najlepsza komedia na swiecie....

ocenił(a) film na 10
weronikax25

hah twoj gust jest na poziomie niewiem czego skoro ten film cie nie smieszy.

ocenił(a) film na 10
weronikax25

niestety nasz gust sie znaczaco rózni,ja uwielbiam tego typu komedie i tyle.

damianho15

Mało ogladsałes skoro napisałes ze dobre komedie zaczynaja sie od 1999 roku! a taki film jak "up in smoke" ogladałeś?to jest arcydzieło komedii!

ocenił(a) film na 10
damianho15

Zgadzam się obydwie ćzęści są zajebiste dosłownie non stop coś smiesznego

ocenił(a) film na 6
damianho15

Niezły film, ale nawet w top 10 bym nie dał. Pierwsza trójka to zdecydowanie dla mnie Monty Python. Na pierwszym miejscu zaś dałbym to:
http://www.filmweb.pl/Monty.Python.Swiety.Graal

Drugi sens życia według Monty Pythona, a trzeci Żywot Briana - chociaż ich poziom jest ekstremalnie wyrównany. Prawie każda scena z tych filmów jest zabawna albo błyskotliwa, a sam humor jest niesamowity. Poza tym jest w tych filmach coś więcej. Kiedyś poleciłem je koledze, który komedii nie oglądał, bo lubił tylko filmy z jakimś przesłaniem, dobrą i niebanalną fabułą itp. Po obejrzeniu tych filmów zmienił zdanie, że komedia musi tylko i wyłącznie śmieszyć, nie mając żadnych dodatkowych walorów ;) Przy czym wiem, że humor Monty Pythona jest dość ciężki dla niektórych, ale nie tak ciężki jak niektórzy go przedstawiają.

ocenił(a) film na 10
kozas15

to mi wiem ze ten film sie nie spodoba,komedia ma na celu tylko i wylacznie bawic,taki humor jak w harold i kumar jest najlepszy,praktycznie co scena to smieszna,niema wiele takich filmow.

ocenił(a) film na 6
damianho15

No Monty Python dla mnie ma więcej śmiesznych scen :) Wiele takich, które będę pamiętał na długo. Harolda i Kumara zaś obejrzałem dziś i wiem, że za dużo z niego nie zapamiętam... Nie żeby to było coś złego, lubię takie komedie. Ot chociażby Jay i Cichy Bob Kontratakują - głupie niesamowicie, ale mi się podobało( bardziej niż Harold i Kumar swoją drogą). Jednakże, jeżeli komedia prezentuje także coś więcej to jeszcze lepiej. Nie dziwota, że w grach/filmach jest masa odniesień do Monty Pythona. Humor Monty Python ma absurdalny, ale dla mnie jedynie George Carlin dorównuje im poziomem( chyba, że o kimś zapomniałem). Sam Carlin zaś to dla mnie najlepszy komik ever, a też się nie ograniczał do samego głupiego rechotu przecież ;)