PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107312}

Obłęd

The Jacket
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 70402
6,1 16 krytyków
Obłęd
powrót do forum filmu Obłęd

Oni myślą że jeśli znana aktorka nie pokaże piersi to film sie nie sprzeda? Film ogólnie mi sie spodobał ale scena w wannie i inne w których cos pokazała były według mnie zenujące.

ocenił(a) film na 10
Violet

A moim zdaniem to dobrze zrobiona scena. Nie wiem jak Ty, ale ja jak siedzę w wannie, to nie jestem pod wielką bombelkową pierzyną, by zakryć swoje ciało przed każdym kto może wjechać mi z wielką kamerą prosto w twarz.
Wniosek: Siedzenie w wannie jakby się miało wszystko w dupie, dodaje realizmu.

OsobnikH

Wiesz. Masz jednak racje co do tego podejścia że : "Siedzenie w wannie jakby się miało wszystko w dupie, dodaje realizmu". Ja poprostu nie przepadam za takimi "scenami" i stąd mój komentarz. Akle ogólnie film dosyć pokrecony czyli coś w moim stylu :pp

ocenił(a) film na 10
Violet

a jasne, co kto lubi jeśli się rozchodzi o sceny filmowe, mnie jakoś nagość nie razi, nie była mega specjalnie wyeksponowana, czy nienaturalnie pokazana, więc spoko. Fakt, film raczej trudny do zaklasyfikowania, przez zabiegi z czasem trochę do 12 małp podobny, ale tylko trochę, klimat świetny. PS. znasz jakieś podobne pod względem zakręcenia filmy? :-p

OsobnikH

O taaaak. Klimat jest naprawde dobry. Co do podobnych filmów to do głowy przychodzi mi "Efekt motyla". Ale pierwsza część, bo w drugiej podobała mi się tylko pierwsza scena z wypadkiem samochodowym a dalej miała wrażenie ze ciągną historię (ku mojemu zaskoczeniu i oburzeniu z innymi bohaterami)tylko dla kasy. Czytałam gdzieś że jeszcze podobny jest "Donnie Darko" ale nie miałam jeszcze przyjemności by go obejrzeć.

Violet

Dobry klimat, super muzyka i efekty dźwiękowe - wprawiają w nastrój, sprawiają, że "czuje się" całą sytuację głównego bohatera. Film obłędny w pozytywnym znaczeniu. Co do tej nagości: nagość, czy też sceny łóżkowe (itp.) nie rażą mnie. Zgodzę się z poprzednikiem (poprzedniczką) scena w wannie wyglądała naturalnie. No chyna nie chcielibyście żeby Keira była jakoś specjalnie zasłaniana. Nie o to zresztą chodzi w tym filmie;)
Liczy się ogólny efekt całości.
Amen

ocenił(a) film na 8
Violet

Keira ma małe piersi, ale jest naturalna ładna i dobrze gra swoje role.

ocenił(a) film na 8
Kupisz14

Ale co to ma do rzeczy, że Kiera ma małe piersi?? Nie wolno jej?? Nie rozumiem, powinna mieć duże, a może nie mieć wcale? A Adrien Brody ma duży nos, czy na coś to rzutuje?