Obłędny rycerz

A Knight's Tale
2001
6,9 65 tys. ocen
6,9 10 1 64819
6,0 12 krytyków
Obłędny rycerz
powrót do forum filmu Obłędny rycerz

Słaby. 4/10

użytkownik usunięty

Wiem, że to komedia... ale tu wszystko było takie cukierkowe, brakowało klimatu średniowiecza. Ledger beznadziejnie wyglądał jako rycerz, podobnie jak Sewell. Do tego ta kompletnie nie pasująca muzyka Queen, AC/DC ? bez przesady... Mogli już wstawić jakieś folk-metalowe kapele jak Ensiferum, In Extremo czy Equilbrium....

Taki właśnie klimat miał być. To nie był typowy film rodem ze średniowiecza. Już sam wstęp o tym informuje. Trochę ciężko zagrać Queen na "trąbce" nie sądzisz ? Komedia z przymrużeniem oka i wstawkami ze świata współczesnego.

użytkownik usunięty

ty orionie_90 powinieneś zagrać główna role, wyglądałbyś świetnie :>

użytkownik usunięty

Nie wiem czy to dla jaj, ale dzięki :> Już miałem okazję grać rycerza/wojownika ale w filmie klasy Z :D

ocenił(a) film na 6

jak już się tak czepiasz braku tego "klimatu średniowiecza" w filmie, to dziwne, że sam nie rozróżniasz pomiędzy wojownikiem, a rycerzem....

rycerz a wojownik to dwie różne kategorie pojęciowe.

ludziom z "bractw rymcerskich" odgrywających rycerzy w glanach z owijką i paradujących z mieczami z resora często się to myli, więc może naprowadzę, że rycerz to przede wszystkim funkcja społeczna....

ocenił(a) film na 7

Widać, że jesteś śmierdzielem z Brudstocka i frajerskim kucem. Wypier*alaj na Pyrkon z tymi niedorozwiniętymi zespołami gów*o-metalowymi.

ocenił(a) film na 7

Widać, że jesteś śmierdzielem z Brudstocka i lamerskim kucem. Wyp*erdalaj na Pyrkon z tymi swoimi niedorozwiniętymi zespołami gów*o-metalowymi.

ocenił(a) film na 7

Widać, że jesteś śmierdzielem z Brudstocka i frajerskim kucem. Wyp*erdalaj na Pyrkon z tymi swoimi niedorozwiniętymi zespołami gów*o-metalowymi.

użytkownik usunięty
Andeddu

Wypowiedź na poziomie... chyba nie ma sensu wojować z czymś takim jak ty.

ocenił(a) film na 7

Żryj kuc. Glan ci w d*pe brudasie.

ocenił(a) film na 10
Andeddu

Jezu co za wścieklizna, uspokój się człowieku!

ocenił(a) film na 7
kozica5

Yyy, nie.