PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Świetny film! Niektórzy uważają że seria ''ALIEN" dla nich kończy się na trzeciej części, i ja też tak do niedawna uważałem! Ale z biegiem lat częśc czwartą coraz lepiej mi się ogląda, wiadomo parę rzeczy mi nie pasuje i mi się nie podoba jak np. to że w kosmosie latają sobie piraci kosmiczni mam tu na myśli załogę Betty jak by to były jakieś gwiezdne wojny. Pierwsze trzy części trzymały się bardziej realnych wyobrażeń każdego z nas o eksploracjach kosmosu.
A tak ogólnie ten film to świetne kino akcji, wizualna strona filmu jest niesamowita - tu sie postarali, efekty specjalne na dobrym poziomie - jedynie nie podobał mi sie komputerowy Obcy na drabinie. Najlepsze sceny to chyba te pod wodą! Film ma swój klimat, jest bardziej brutalny i obrzydliwszy od poprzednich części. Sigourney Weaver zagrała tu znakomicie, dojrzała kreacja aktorska w filmie s-f!

pielot23

Sigourney Weaver zagrała tutaj znakomicie, uwielbiam jej rolę. Film jest świetny, nie wiem dlaczego miałby być gorszy od poprzednich części :)