PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Jeśli ktoś bierze się za kolejną część tak kultowego cyklu, to powinien zdawać sobie sprawę na co się porywa. Jean-Pierre Jeunet chyba nie do końca sobie zdawał i stworzył własną wizję "Obcego", która do mnie kompletnie nie przemawia. Poza tym, pod względem aktorskim jest równie kiepsko a Sigourney Weaver zagrała tak, jakby sama czuła, że ten film jest kompletną porażką.

ocenił(a) film na 6
grzehoo

Zdecydowanie zgadzam się z tobą. Ta część i do mnie nie przemówiła.

ocenił(a) film na 7
ABEL

Popieram. Najsłabsza częśc ale dla mnie i tak ten film nie istnieje w pewnym sensie;) Dla mnie Obcy to trylogia, wszystko skończyło się na ALIEN 3 i tego sie trzymam, "alien - resurrection" to taki filmik "obok" tak samo jak "alien versus predator".

ocenił(a) film na 6
Lupus_6

Dla mnie w zasadzie tak samo. Ripley zginęła, więc nie ma sensu ciągnąć dalej wątku.

grzehoo

Wersja reżyserska, tylko wersja reżyserska. "Theatrical release" został sromotnie wykastrowany.

użytkownik usunięty
EineHexe

Wersja reżyserska czwartego Aliena nic ciekawego nie wnosi i nie sprawia żeby ten film był lepszy, w przeciwieństwie do wersji reżyserskich A3 i Aliens.

ocenił(a) film na 7

z tych wszystkich wersji reżyserskich, to mi jedynie podoba się ALIENS reszta jest w tych wersjach jeszcze słabsza (np alien w alien3 jak wychodzi z woła i wtedy ucieka, wygląda tak debilnie że jak to ujrzałem to śmiałem się do końca filmu;) nie! nie! jedynie aliens w reżyserce rządzi:) ofkorz tylko dla mojej skromenj osoby:) peace for all

użytkownik usunięty
Lupus_6

Alien 3 jest rozszerzony o prawie pół godziny i jest o niebo lepszym filmem w wersji reżyserskiej.