PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103764
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

ocena

ocenił(a) film na 3

Alien - 10
Aliens - 8
Alien 3 - 9
Alien 4 - 3

xymox0

Alien-9
Aliens-7
Alien 3- 8
alien 4 - 6

neo_angin

Alien -9
Aliens -9
Alien 3 -5
Alien 4 -6

xymox0

Moim skromnym zdaniem czwórka jest najlepsza, a trójka najbardziej sucks. Więc ustawiam w kolejności:
Alien 4
Aliens
Alien
Alien 3

ocenił(a) film na 6
xymox0

alien 1 - 10
aliens - 10
alien 3 - 8
alien 4 - 6

ocenił(a) film na 7
volt_84

Dla mnie jedynka bez dwoch zdan,moze za klimat,moze za scenografie..nie wiem ale czytalem jak byla krecona i nawet to zacheca do takiej oceny.

ocenił(a) film na 6
xymox0

alien 1 - 9,5/10 ( zaokrąglone do 9)
aliens - 8,5/10 ( zaokrąglone do 9)
alien 3 - 9/10
alien 4 - 7/10

ocenił(a) film na 5
THESIMPSON

Alien 1 - 8
Aliens - 9
Alien 3 - 8
Alien 4 - 5

ocenił(a) film na 6
xymox0

Alien - 9
Aliens - 8
Alien 3 - 8
Alien 4 - 6

rAd_

aliens -10
alien-9,5
alien 3 -7
alien 4-4

cezarywi

Zgadzam się troche z Tobą w ocenie.W 1 czesci Aliena,mam zajebiscie pokazany KOSMOS...,podróze kosmiczne,wnetrza statku,obcą formę zycia w kosmosie,lądowanie na planecie,samą planete-generalnie ta scenografia,i inne elementy są genialne,ale Aliens dla mnie rowniez na 10/10.Obcy 3 za mroczne klimaty-i ta muza w pierwszym ataku w wentylatorze...i gosciu spiewajacy (in the year.....)a obcy 4 to chłodna kalkulacja producentow na rezysera-miał byc chyba kasowy hit.

bartekn1976

Alien 10/10
Aliens 10/10
Alien 3-(subiektywnie)8 lub 9/10
alien 4 (subiektywnie) 3

bartekn1976

chyba na pewno...

xymox0

Alien - 9
Aliens - 8
Alien 3 - 7
Alien 4 - 5

wszystkie w ulubionych

ocenił(a) film na 6
xymox0

Alien- 10
Aliens- 9
Alien 3 ( wersja rozszerzona, to 2x lepszy film ) - 7
Alien 4 - 0 ( profanacja klasyka SF ... )

ocenił(a) film na 10
Marian3k

Ja na Twoim miejscu wjechałbym na liczby ujemne np - (-10). Zero gry aktorskiej, zero Obcych, w ogóle Ron Perlman palił gumę, zaś Johner to tylko pluszowy misio. Gdy się okaże, że prequel to "tylko' film ok, pewnie Scott z wielkiego reżysera nagle stanie się "banitą".

ocenił(a) film na 9
wwl1

o czym mówisz?

ocenił(a) film na 10
sandy97

Jadę po ironii, cóż innego można nadmienić w obliczu stwierdzenia iż Alien 4 to rzekomo 0? I w ogóle profanacja sci-fi? W Prometeuszu też podobno mają być eksperymenty na genomie, i co też będzie 0...Jak Alien 4 miałby mieć zero to takie AvP2 musiałby zasługiwać na oceny z kategorii liczb ujemnych.

ocenił(a) film na 9
wwl1

czwórka też jest niezła. IMO najniższy poziom ma 3ka ale i tak jest świetna. mimo wszystko, najbardziej lubie Alien i Aliens

ocenił(a) film na 10
sandy97

Dokładnie, nie uważam czwórki za coś niedobrego, te sprawy. To film dobry, tym bardziej rażą oceny z gatunku - 0. Nic dziwnego, że potem nikt nie chce robić filmów o Obcych.

ocenił(a) film na 9
wwl1

No, ale teraz - Ridley robi Prometeusza! Hurrra!!! <cieszy się jak małe dziecko>

ocenił(a) film na 10
sandy97

Oby tylko wszystko się udało :D.

ocenił(a) film na 9
wwl1

Autocytat: "Ridley robi Prometeusza!" - MUSI SIĘ UDAĆ!!!!! Mam nadzieję, że będzie w klimacie Alien albo Aliens. No, i KapitanŁupinkaOdOrzecha nie będzie mógł mówić, że jest stary ^^

ocenił(a) film na 10
sandy97

Już zapowiedział na forum Prometeusza, że jak tylko będzie "dużo gadania" to będzie lipton. A ja na to, jak na lato, odpalam sobie Aliena i lecę z koksem :) Potem Aliens...

ocenił(a) film na 9
wwl1

Ten Orzech jest żałosny. Chyba sobie zmienię Avatara na wiewiórkę :D

ocenił(a) film na 10
sandy97

On sobie z tego laicik robi :) Spróbuj, wiewiórka byłaby też fajna :D

ocenił(a) film na 9
xymox0

Alien - 10/10 <3
Aliens - 10/10 <3
Alien 3 - 7/10
Alien 4 - 9/10 <3

sandy97

kapitan łupinka od orzecha -hahahhahahahahahahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhahahahhahahahahahahahha

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Kapitan powinien wyluzować, strzelić browara, wyrwać laskę, te sprawy.

wwl1

on nie wie co to jets browar laski i wyluzowanie :-)
on wie tylko co to jest trollowanie i robienie z siebie głupka

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Może kiedyś, we wczesnym dzieciństwie oglądał Obcego, i tak mu teraz zostało, zero luzu. Czasami jak się ktoś w dzieciństwie za ostro zepnie to potem ma problemy z odpięciem.

ocenił(a) film na 9
wwl1

Może jego rodzinka (pl) waszerowała go horrorami s-f, bo mieli nadzieję, że mały Orzeszek wyrośnie na twardziela. A tu dupa - wyrósł na trolla.

ocenił(a) film na 10
sandy97

Być może, ostatnio słyszałem, że kiedyś wypuścili trafną partię mentosów, które zamieniają mózgi w galaretki (materię ożywioną w martwą). Być może nieświadomy Kapitan spożył jeden z takich cuksów :D.

ocenił(a) film na 9
wwl1

Co Ty, żeby coś zmienić, to to coś musi istnieć. A KapitanRozłupanyOrzech urodził się z dysmózgowiem >> nie mogło dojść do uszkodzenia mózgu, bo on go nie miał. :D

ocenił(a) film na 10
sandy97

To jest jeszcze jedna choroba - mózgojad. Kumpel miał coś takiego i w końcu pod czachą pozostała mu jedynie próżnia. Poradziliśmy, aby sobie dolał oleju, Castrol Magnatec - pomogło :D Kazaliśmy mu popijać płynem do spryskiwaczy.

ocenił(a) film na 9
wwl1

Co Ty, ten mózgojad nie miałby co jest. Niektórzy mają dyslekcję, inni dyskalkulację (czy jakoś tak) a ZgniłyOrzech ma dysmózgowie. :D

ocenił(a) film na 10
sandy97

Najlepszy w takich razach jest castrol magnatec, półsyntetyk. Luks, zawsze przed imprą zażywamy cosik takiego. Pomaga :D Kapitan też robi imprezkę, także się wyrobi. Mam te książeczki dla Ciebie :)

ocenił(a) film na 9
wwl1

miło :D
co z nimi?
<dopiero teraz zauważyła post>

ocenił(a) film na 10
sandy97

Podaj maila to Ci wyślę :)

ocenił(a) film na 9
wwl1

sandy97@buziaczek.pl

ocenił(a) film na 10
sandy97

Poszło :D

ocenił(a) film na 9
wwl1

Właśnie odebrałam - dzięki wielkie :D będzie co czytać :)

ocenił(a) film na 10
sandy97

Miłej lektury :D

ocenił(a) film na 9
wwl1

Dzięki :D

ocenił(a) film na 10
sandy97

No problemo :D

ocenił(a) film na 9
cezarywi

podobało Ci się? :D

użytkownik usunięty
xymox0

Alien: 7
Aliens: 8+
Alien 3: 5
Alien 4: 2

ten orzech jednak mógłby skończyć
po jaką cho***ę on to robi .co mu to daje???

ocenił(a) film na 9
cezarywi

bo to jest niedowartościowane dziecko i musi odreagować swoje problemy psychiczne.
A może zapiszmy go do psychiatry?

sandy97

ja bym radził house'a tak go zażenuje że będzie dzieckiem emo i nie znajdzie sensu w tych wypowiedziach i prowokacjach całe życie będzie dla niego bez sensu i już nigdy nie pójdzie do magdonalda

xymox0

Alien - 10
Aliens - 10
Alien 3 - 1
Alien 4 - 1

inaczej być nie może