PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 84 tys. ocen
5,7 10 1 83690
5,1 61 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

liczyłem że będzie wyżej, podobno miks 8 pasażera, Decydujące Starcie i Prometeusza ... do kina i tak się wybiorę żeby wyrobić swoje zdanie, bo genralnie Prometeusz mi robił. Z ciekawostek to recenzenci nie zostawili suchej nitki na nowym Królu Arturze 40% ...

mieszkoxxx

Na IMDB Przymierze ma wysoką ocenę i piszą, że lepszy od Prometeusza, a mnie się Promek podobał to tym bardziej zacieram ręce :).
http://www.imdb.com/title/tt2316204/

ocenił(a) film na 1
mieszkoxxx

No youtube większość recenzji jest pozytywna - co ciekawe większość z recenzentów podziela moje zdanie, że Prometeusz ssał...więc tym chętniej wybiorę się do kina...mam nadzieję że Sir Ridley się zrehabilitował, w końcu nic głupszego od Prometeusza nakręcić nie mógł

ocenił(a) film na 7
RogerVerbalKint

Promek to było świeże nowe spojrzenie a teraz zapewne Przymierze to powrót do korzeni bo Skott przestraszył się światowego hejtu :)

ocenił(a) film na 1
aronn

Mój wieloletni (jedyny filmwebowy) przyjacielu - jak Cię lubię i szanuję - tak zdania co do Prometeusza nie zmienię - to była kompromitacja Sir Ridley'a - obejrzałem w kinie, ostatnio, w związku z nadchodzącą premierą Alien covenant, nawet zassałem w wersji HD z sieci i obejrzałem ponownie - PIĘKNA wizualnie opowieść o czarnej mazi, robokach, zombiakach, kobrze z cip/ą zamiast głowy, kalmarze, naukowcach idiotach, ucieczce do przodu zamiast w bok i zmarnowanym potencjale na rozwiązanie genezy Space Jockey'a (skamieniałej postaci z kokpitu z filmu Obcy ósmy pasażer Nostromo) - tajemnicza postać z "trąbą słonia" okazuje się mięśniakiem albinosem urywającym głowy...no niestety ŻENADA...

ocenił(a) film na 7
RogerVerbalKint

Mimo pewnych niedoskonałości to i tak Prometeusz wybija się względem dzisiejszych filmów z tego gatunku czyli horror/sf a dodatkowo ten film ma jeden wielki niezaprzeczalny pozytyw a taki,że wizualnie zachwyca.

ocenił(a) film na 1
aronn

Powiem więcej - WRĘCZ OLŚNIEWA !!!...co nie zmienia faktu że jest bezdennie głupi...

ocenił(a) film na 1
aronn

https://www.youtube.com/watch?v=DEtN_yM-AiA