Film bardzo dobry szczególnie dźwięk i sceny akcji. Sama fabuła może nie jakoś rewelacyjna ale w tego typu filmach raczej nie ma co nastawiać się przecież na fabułę a chodzi o akcję, dźwięk, podtrzymanie napięcia i tego nie brakuje. Ja specjalnie czekałem na kopie Blu-ray i się nie zawiodłem dźwięk miodzik 10/10 dts 7.1 lux oglądając w domu samemu w nocy można by się naprawdę bać. O dźwięku jeszcze można dodać jeszcze tyle że był kręcony w Polsce tak że też plus dla naszego kraju. Brakuje tu ogólnie żeby ludzie pisali w danym poście na czym oglądali film i w jakiej jakości wtedy na pewno oceny wzrosną. Tu pewnie 80 procent ludzi oglądało jakieś web ripy czy cam ripy gdzie dźwięk jest beznadziejny i jak można ocenić film pozytywnie skoro nie słyszy się tego co film oferuje ?? Wtedy patrzę przykładowo szybcy i wściekli ocena 1/10 a widzę że gość oglądał wersję cam rip więc wtedy nawet nie biorę pod uwagę jego oceny bo oglądać taka kopię to tak jakbym chciał się upić i pił piwa bezalkoholowe.
Ja jestem zachwycony nowym Obcym....Byłem w kinie "Vue" w Anglii i byłem wdteptany w fotel...Muzyka jest Mistrzowska!!!! Akcja także mi się podobała. Uwielbiam Daniels <3 Jej gra jest świetna...zaraz po niej Fassbender i McBride...Jedynym osobnikiem ,który mnie denerwował to Oram. Strasznie jest irytujące jak ludziska wypisują jaki to denny film i oceniają na bardzo niskie oceny ale jakimś "Kiepskim" dają po 10 :-) jest to żałosne a zarazem śmieszne...Jak można taki film ocenić poniżej 6 to mi się w głowie nie mieści...myślę ,że ludzie zobaczyli hejt na internecie i większość leci jak ćmy do światła i ocenia tak samo jak osoba ,ktora ich zdaniem jest inteligentna bo ma dużo lajków na youtubie :-) Śmieszne też jest jak ludzie nie patrzą na efekty..akcję czy muzyke ale pisza o tym ,że Dawid pocałował Waltera, bo tylko to jest sensacją w tym filmie....a gdzie akcja z Daniels jak wisi na linie i strzela w obcego...gdzie walka z neomorfemami? Sami fani chyba zapomnieli o czym jest ten film skoro dostali to co było w poprzednich częściach ale teraz jęczą. Film taki jak obcy jest dla mnie dobrym relaksem przy tv..do kina nie chodze na doszukiwania się błędów w filmie bo nie o to chodzi by na siłę szukać minusow na danym seansie...Jestem wielkim fanem całej sagi (Nie wliczam tylko AVP), czekałem na Covenant bardzo długo i się doczekać nie mogłem...widziałem także kopie z napisami ,które nie oddawały tej magii co kino także teraz czekam na blu ray z dodatkami :-) Pozdrawiam