PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83098
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Czy istnieje prawdziwy zwiastun Prometeusza 2 ? Bo na YT tradycyjnie jacyś debile przemontowali trailery z "jedynki" i podpisali to "Prometheus 2". Boże jedyny, widzisz a nie grzmisz!

ocenił(a) film na 5
Sony_West

Filmu jeszcze nie zaczęli na dobre robić a Ty już chcesz zwiastun.....Boże jedyny, widzisz a nie grzmisz!

ocenił(a) film na 6
Antywsjo

Masz z tym jakiś problem, że zadałem pytanie? Widzisz, jak to mówią - nie ma głupich pytań. Za to głupie odpowiedzi i owszem...

ocenił(a) film na 5
Sony_West

No jak widać są głupie pytania i mądre odpowiedzi :) od szukania zwiastunów masz np. strony wytwórni a nie pseudofilmiki na YT gdzie 99% to jakieś g...no.

ocenił(a) film na 6
Antywsjo

takie samo gówno, jak dyskusja z tobą.

użytkownik usunięty
Sony_West

jestes naiwną pałką jak dziewczyny, powodzenia życzę

użytkownik usunięty
Sony_West

Na YouTube najpierw sprawdza się autorów - trafiłeś na przypadkowy nick czy kanał wytwórni filmowej?
Gdybyś nie był tak naiwny, to byś o tym wiedział ;)

Antywsjo

Problem jest w tym że premierę zaplanowano na marzec chyba że kochany fw znowu perdo...

ocenił(a) film na 7
Sony_West

Chętnie też bym już teraz zobaczył zwiastun Prometeusz 2 ale niestety chyba jeszcze z rok sobie na niego poczekamy... Cóż miejmy nadzieję, że Scott nas nie zawiedzie i będziemy sie dobrze bawić na pełnometrażowym filmie. Osobiście trzymam mocno kciuki za trailer jak i Prometeusza 2.

ocenił(a) film na 6
Azawakh

Na chwilę obecną Prometheus 2 jest u mnie najbardziej oczekiwaną produkcją od czasu Interstellar Nolana :) Więc gdy zobaczyłem youtube'owe fejki, napaliłem się jak dziecko (omyłkowo sądziłem, że premiera dwójki będzie w tym roku). Stąd moja tak emocjonalna reakcja.

Jest na co czekać. Scott tą dwójką stawia wysoka poprzeczkę kinu s-f i samemu sobie.

ocenił(a) film na 7
Sony_West

A tu jeszcze rok musimy zaczekać... Na pocieszenie pozostaje Epizod VII Star Wars Przebudzenie Mocy. To też jest oczekiwany film, warto również i jego zobaczyć.

ocenił(a) film na 1
Sony_West

Jeszcze sobie sporo poczekasz. Scott jest obecnie zajęty "Marsjaninem" i dopiero później weźmie się za "Prometeusza 2" albo"Blade Runnera2". Dokładnie nie wiadomo. Aktorzy też są aktualnie poza zasięgiem. Fassbender kręci teraz "Jobsa", później wchodzi na plan "X-menów" a na jesień pewnie "Assassin's Creed". Tak więc "Prometeusza 2" można najwcześniej spodziewać się w 2017/2018 roku.

ocenił(a) film na 7
zombie001

W 2017 brzmi calkiem prawdopodobnie.

luquepl

Uważam, że spokojnie 2016 wiosna będziemy siedzieć w kinach i oglądać 2 część. W przypadku wieku Scotta każdy rok jest istotny, zapowiedział nakręcenie jeszcze tylu projektów (np. współudział w nowych alienach pewnie będą koło 2017/2018), że życia mu może nie starczyć. W dzisiejszych czasach dziś jest się względnie zdrowym jutro nie więc radziłbym mu się śpieszyć :-),

ocenił(a) film na 7
illuminatis

Nie ma szans na wiosne 2016 poniewaz musieliby juz teraz robic cala scenerie i zaczac krecic.
A nic niestety poki co sie nie dzialo.Jest chyba tylko scenariusz.
Produkcja takiego filmu nie trwa krotko.
Dlatego termin 2017 gdzies w 2 polowie brzmi calkiem sensownie.

luquepl

Luquepl mam nadzieję że nie masz racji bo czeka na ten film jak na szpilkach hehe. A jedynka miała jakieś opóźnienia bo nie pamiętam ?

ocenił(a) film na 7
illuminatis

Niewiem no ale niestety raczej mam racje.
Scott robi Marsjanina teraz , troche mu to zajmie i po tym wezmie sie za Prometeusza 2.Do tego czasu musza zajac sie wszystkim od lokacji po cale scenerie.Zatrudnic aktorow i ulozyc caly plan.
Gdzies w 2016 wejda na plan a wyjdzie do kin w 2017

luquepl

To czemu na filmwebie jest data 3 marca 2016 roku jako premiera ?

ocenił(a) film na 7
adxd2900

Przesunie sie to ostatnia aktualizacja byla w lutym a od tego czasu zero newsow na temat filmu.

illuminatis

Zadbaj też o swoje zdrowie, bo nie tylko Scott je musi mieć do nakręcenia, ale Ty też aby doczekać do obejrzenia :)

ocenił(a) film na 2
zombie001

Nie dziwię się ani obsadzie, ani reżyserowi, że powoli dystansują się od tego projektu. Takiej intelektualnej obsuwy nie było w kinie SF od wielu lat...

ocenił(a) film na 1
jos_fw

Z tym, że nikt się od tego nie dystansuje =/

ocenił(a) film na 2
zombie001

No jak to - w planach Scotta tego projektu już nie widać. Mam na myśli reżyserię - będzie teraz masakrować Blade Runnera - to chyba jeszcze straszniejsze. Wziąłby się chłop konsekwentnie za Biblię - np. historia Hioba

jos_fw

Scott po Prometeuszu powinien iść na emeryturę.

ocenił(a) film na 2
Sam_Worthington

A nawet trochę wcześniej

użytkownik usunięty
jos_fw

Scott nakręci Prometeusza dwójkę, ponieważ jest też doradcą do piątej części Obcego, który to nakręci Neill Blomkamp. Nie zapominajmy kto zapoczątkował epicką serię z kosmicznym monstrem!

ocenił(a) film na 2

Pamiętamy. Pamiętamy też, niestety, Prometeusza. Ludzie się starzeją, takie jest życie

użytkownik usunięty
jos_fw

Ale klasyka nigdy nie straci swojego uroku!

ocenił(a) film na 2

To prawda - pierwszy Obcy jest wielkim filmem

Azawakh

Za trailer to i ja trzymam kciuki - teaser do "Prometeusza" był rewelacyjny. ;)