PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 84 tys. ocen
5,7 10 1 83690
5,1 61 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Żenada . A myślałem że "Prometeusz" był słaby . Te same "grzeszki" +wydumana ideologia . Nijak się ten szajs ma do serii Alien. Odradzam fanom , zwłaszcza tym którzy cenią "A1" i "A2". Szkoda czasu.

ocenił(a) film na 9
jakub_h

Ja cenię A1 i A2 i dla mnie to najlepsza część zaraz po Prometeuszu. Ja wiem, trochę myślenia i leming wymięka. Głosować na PO, a nie filmy oceniać na filmwebie

marcueus

Jeżeli nie dostrzegasz w tym szajsowatym filmie lewackich treści to lepiej się na temat polityki nie odzywaj . Zwłaszcza że osobiście gardzę PO i lemingami. Film jest po prostu nudny i żeruje na famie tytułu "Alien" ,a załoga po raz kolejny popełnia błędy z horroru kategorii c. I nawet próba wykreowania głównej bohaterki na "Reapley" jest nieudolna

ocenił(a) film na 9
jakub_h

Chłopie film jest dość ciekawy. Dodając do tego fakt, że nie powstał żaden dobry film grozy od 20 lat to można uznać za film poniekąd wybitny. Poza kapitanem, gdzie jest poruszony wątek "wiary" - tylko wiary w co? Ja zakładam, że był scientologiem to film ma wydźwięk bardzo anty lewacki. Przedstawienie kobiet jako kompletnych idiotek - sytuacja na statku zwiadowczym idealnie to obrazuje. Idziemy dalej - Shaw ratuje Androida co przypieczętowuje jej los (aluzja do islamistów w Europie). Do tego motyw ratowania 2 "uchodźców" z planety co ostatecznie skutkować będzie zagrożeniem dla 2 tysięcy kolonistów. Jest tych smaczków więcej, jednak szkoda mi strzępić język :)

marcueus

Jest to twoje zdanie, szanuje je. Ale w odniesieniu do starych części (zwłaszcza 1 & 2) jest po prostu słaby (wręcz nudny) w mojej ocenie. A co do smaczków to "prawo do tworzenia życia" niepotrzebnie jest tu wepchnięte. Wręcz na siłę. Ratowanie "uchodźców" też można dwojako postrzegać. Itp itd....

ocenił(a) film na 8
jakub_h

Stary, ale jak ktoś daje ocenę 1 takiemu filmowi to nie mamy o czym rozmawiać. Rozumiem 4 czy 5 ale 1?!! Jesteś niepoważny. 1 to ja mogę dać "Morderczej oponie"...

Draagnipur

A to ja mam się jakoś stosować do dawania ocen ? Dla mnie ten film to dno , znam A1, 2, 3i 4 na pamięć i takiego szajsu jak "Przymierze"dawno nie widział. A tanie chwyty z nawiązaniem do Gigera ,Ripley, A1 to już żenada

ocenił(a) film na 4
jakub_h

Film słaby, ale wystawiając taką a nie inną ocenę automatycznie stajesz się oskarżonym o trollowanie. Za sam efekt audiowizualny oraz aktorstwo Fassbender-a należą się co najmniej 3*.

jamkalukasz

Masz rację ale moja frustracja po wyjściu z kina wpłynęła na ocenę.

ocenił(a) film na 9
jamkalukasz

9 się należy za sam fakt, że nowe Gówno Wojny mają 7, a są pier... rmk i tępa tłuszcza się masturbuje do tego ze szczęścia udając, że to nowy film :)

marcueus

Już wiemy do czego klepiesz nita dzieciaku. Film słaby , i tyle.

jakub_h

Smoleńsk - wbita "dyszka" :-))) ewidentnie coś się od czegoś w głowie odkleiło i już nigdy nie będzie takie jak dawniej.

/close

man_with_no_name

To o filmie czy o twojej sytuacji w rodzinie trolu ?

man_with_no_name

A dyszka wbit żeby irytować PO-jebów i inne dzieci tvn

jakub_h

takich jak ty trzeba banować albo na sybir won

Marek84

Bo ty tak mówisz ? A kto ty jesteś dzieciaku ? Wniesiesz coś do dyskusji o filmie czy wylejesz żale że stary prace w ub stracił i mu emeryturę zabiorą ?