PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83093
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Zanim zdecyduje się wydać pieniądze mam parę pytań do osób, które może już widziały:
1. Czy tutaj również postacie są papierowe i nie poczuje z nimi związku?
2. Czy niby to starannie wyselekcjonowani naukowcy zachowują się jak pół-imbecyle?
3. Czy film pełen jest typowo horrorowych "klisz" typu: debilne decyzje, poślizgi na krwi, "rozdzielmy się", "idźmy się bzykać po ciemku", kiepski cel przy strzelaniu itd. itp., wiadomo o co chodzi.
Bo jeśli tak to chyba oszczędzę kasy na bilet

ocenił(a) film na 4
maciekozi

1. Tak
2. Tak
3. Tak

maciekozi

Potwierdzam są poślizgi na krwi, są debilne decyzje, gra aktorska jest dobra ale jak role w Prometeuszu były dla Ciebie nie angażujące to tutaj powinno być podobnie, strzelają czasem lepiej czasem gorzej. Cały film przypomina horror klasy B, tylko z dużo większym budżetem i filozofowaniem ze strony Davida.

użytkownik usunięty
likaon7

To było do przewidzenia. Dziadzio Scott postanowił teraz zniszczyć Obcego, to samo chciał zrobić z Blade Runner robiąc z Deckarda androida w wersji reżyserskiej. Dzięki Bogu kontynuację BR nakręcił jednak inny reżyser a nie Scott.

ocenił(a) film na 4
maciekozi

1. Tak
2. Tak
3. Tak

ocenił(a) film na 8
maciekozi

Jestem Polakiem, płacę 25 PLN za bilet wiec wymagam. Klekajcie narody i mi uslugujcie. Bije rozczeniowym podejsciem na kilometr.

Nie lepiej po prostu isc i samemu sie zaskoczyc/rozczarowac? Naprawde tak ciezko uszczknac pare grosza? Przynajmniej wtedy jak bedziesz pluc na film to chociaz bedziesz mial podwaliny w postaci zaliczonego seansu. Z dwojga zlego lepszy taki krzykacz niz ten co nie widzial, ale wie wszystko lepiej i przy okazji mowi mi jak mam zyc.

Zeby nie bylo:

1. Jest mieso armatnie ale i sa postacie za ktorymi sie kibicuje (pan w kapeluszu kowbojskim)
2. Nie zauwazylem, natomiast pamietam idiotyzm tych z Prometeusza, tutaj nie razilo to tak w oczy
3. Tak, tak samo jak 95% innych filmow ktore posiadaja tego typu sceny. Taka konwencja gatunku?

Golan

Uuuu ból dupy fanboya w czystej postaci.

ocenił(a) film na 5
Golan

Ad. 2 -Tykanie purchaw i innego machlojstwa bez ochrony
-brak jakichkolwiech kobinezowów, pancerzy itd.
-posłanie większości załogi na niebezpieczną misje

Dodwizo

dziękuję :) czyli to smao