PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83274
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

... że ten film będzie takim gniotem:( Dawno nie widziałem filmu w kinie który tak mało mnie zaciekawił. Film był nudny, przewidywalny. Logika bohaterów była jeszcze gorsza niż w Prometeuszu, którego uwielbiam pomimo niedociągnięć. Jestem fanem obcego, ale ewidentnie coś nie pykło. Najciekawsza rola to bez wątpienia Michael Fassbender. Niestety jego wątek jest dość mocno przewidywalny. Reszta aktorów, drewno, sztuczna i nie pasująca do tego typu filmów. Końcówka "Przymierza", bardzo schematyczna, 30 minut przed końcem wiedziałem o się wydarzy. Fabularnie też nie jest najlepiej. Co jest najgorsze w tym filmie, to jest przegadany. Tępo jest za wolne, usypiałem momentami. Nie spodziewałem się tak złego obcego. Szkoda, mam nadzieję że Scott da sobie już spokój z tą serią. Przydałoby się coś świeżego.

ocenił(a) film na 5
piki16

Nic swiezego nie bedzie. Nawet gdyb bylo cos innego ( Co mozte byc innego??? Blomkamp zrobi ponownie akcyjniaka na wzor Aliens) to i tak bedziecire krytykowac, malkontenci. Nie jestes fanem Obcego, gdybys byl, nie pisalbys tego wszystkiego. Zamiast sie cieszyc ze po dlugich latach dostalismy ponownie to kultowe monstrum to tylko krytyka i hejty....
Na wszystkich znanachy zagraniczny ch portalach o filmach Alien Covenant ma wysokie noty i dobre opinie tylko tutaj hejt , krecenie nosem i zanizone noty...

ocenił(a) film na 3
Aretus

Widzę, że wiesz lepiej czy jestem fanem, czy nie. Napisałem swoje odczucia po tym filmie. Mnie się Prometeusz podobał, na którego wysypała się tona negatywnych opinii. To co otrzymałem w kinie w nowym obcym to jakieś nieporozumienie. Mam się cieszyć, że ktoś nakręcił kontynuację nie patrząc na to jak to zrobił? Chyba oszalałeś. Były elementy które mi się podobały, jak zdjęcia które były przepiękne, ale film z samych obrazków się nie składa. Już wolałbym odgrzewany kotlet, ale logiczny i zwarty. Nie jestem typem hejtera, ale ten film jest po prostu zły. Teraz nic negatywnego nie można napisać, bo jestem hejterem. Nawet żona, która się jarała była rozczarowana tym co zobaczyła. To że na zachodzie się dobrze wypowiadają na jego temat nic nie znaczy, każdy ma prawo do swojej opinii.

ocenił(a) film na 2
piki16

Popieram w 100%