Nie jestem pewien, czy to jest dobry pomysł. Ikoną serii nie licząc samego Obcego jest też Ellen Riplay, ale Weaver ze względu na swój wiek nie powinna już więcej grać tej postaci (już nawet w czwórce była za stara). Oczywiście, czemu Riplay nie może się starzeć, przecież to czło... klon będący lekką hybrydą xenomorpha i człowieka, a prawie 70 letnia staruszka wyglądała by głupio jako człowiek-obcy. To tak samo jakby kręcić Spidermana z Macguierem po 60. Ja bym wolał obejrzeć kontynuację Prometeusza, lub jakiś inny film, który ma miejsce w tym samym uniwersum, np w końcu dobrze nakręcone AvP w dalekiej przyszłości. Dla mnie seria Obcy, ta z samym xenomorphem i Riplay w roli głównej dawno się skończyła, i nie warto jej ciągnąć. Ale sama marka ma w sobie potencjał do nakręcenia masy prequeli, nietypowych sequeli oraz spin-offów.
nie jesteś ciekaw rozpierduchy, której może dokonać ziemska kobieta na planecie tych aroganckich kreatorów?
Równie dobrze mogę przeczytać sobie ''Anioły Apokalipsy'', pewnie byłoby coś bardzo podobnego. Tym bardziej, że Anioły dzieją się wiele lat po akcji Prometeusza i są pierwszą rzeczą która opowiada o Jockeyach.
Obcy 5 I bLADE rUNNER 2 TO BEDA FILMOWE GNIOTA I ZABICIE LEGENDY. aLE pROMETEUSZ 2 TO NOWA SERIA JAK lotr I hOBBIIT więc coś z tego może być.
Alien to archaiczna seria i zamknięty rozdział. Blade Runner to arcydzieło, a Scottowi sequele nie idą. Prometeusz to nowy film w uniwersum Aliena o nowej formie życia Space Jockeyu. Można pominąć archaiczne kino i zastąpić je nowatorskimi, spektakularnymi efektami specjalnymi. Módlmy się , aby w Prometeusz 2: Paradise nie było pokazane Alienów. Można byłoby tylko o nich wspomnieć lub zrobić jakieś malowidła lub rzeźby.