PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83102
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Skoro to David jest twórcą Neo i Xenomorfów (to sugeruje nam fabuła Covenant) to skąd postać w pełni rozwiniętego Xenomorfa przedstawiona w Prometeuszu w postaci muralu, w pomieszczeniu z wielką głową. No i w takim razie przed czym uciekali Inżynierowie (hologram).

ocenił(a) film na 8
f24260407

Patrzac na cale uniwersum Obcego, szczegolnie komiksy ewidentnie widac iz rodzajow obcych jest od groma. W zaleznosci od hosta, a takze od substancji ktora pojawila sie w Prometeuszu.

Przyjrzalem sie tej postaci na muralu i ona jest duzo blizsza wygladem do neomorpha z Covenant niz z oryginalnej trylogii.

Wiec to co widac w Prometeuszu to nie jest 1:1 xenomorph, to raczej pewnego rodzaju "wizja" kreatury niz faktyczny wyglad Obcego z oryginalnej trylogii.

Niczym starozytne malowidla ludzi prehistorycznych zwierzat. ;) Tygrysy szablozebe na pewnym etapie ewolucji byly podobne do dzisiejszych tygrysow ale byly istotne roznice w ich budowie.

Tak sobie to wytlumaczylem. :)

ocenił(a) film na 7
f24260407

Dobre pytanie,
Ale z tego co pamiętam to nie był to xeniak tylko hybryda. Ale pewności nie mam..

f24260407

Neomorfów to chyba nie jest twórcą. Ja to zrozumiałem tak, że są efektem oddziaływania mazi na niektóre rośliny planety. Za to można powiedzieć, że jest twórcą ich oswajania ;).