PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 84 tys. ocen
5,7 10 1 83690
5,1 61 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Skoro to David jest twórcą Neo i Xenomorfów (to sugeruje nam fabuła Covenant) to skąd postać w pełni rozwiniętego Xenomorfa przedstawiona w Prometeuszu w postaci muralu, w pomieszczeniu z wielką głową. No i w takim razie przed czym uciekali Inżynierowie (hologram).

ocenił(a) film na 8
f24260407

Patrzac na cale uniwersum Obcego, szczegolnie komiksy ewidentnie widac iz rodzajow obcych jest od groma. W zaleznosci od hosta, a takze od substancji ktora pojawila sie w Prometeuszu.

Przyjrzalem sie tej postaci na muralu i ona jest duzo blizsza wygladem do neomorpha z Covenant niz z oryginalnej trylogii.

Wiec to co widac w Prometeuszu to nie jest 1:1 xenomorph, to raczej pewnego rodzaju "wizja" kreatury niz faktyczny wyglad Obcego z oryginalnej trylogii.

Niczym starozytne malowidla ludzi prehistorycznych zwierzat. ;) Tygrysy szablozebe na pewnym etapie ewolucji byly podobne do dzisiejszych tygrysow ale byly istotne roznice w ich budowie.

Tak sobie to wytlumaczylem. :)

ocenił(a) film na 7
f24260407

Dobre pytanie,
Ale z tego co pamiętam to nie był to xeniak tylko hybryda. Ale pewności nie mam..

ocenił(a) film na 5
f24260407

Neomorfów to chyba nie jest twórcą. Ja to zrozumiałem tak, że są efektem oddziaływania mazi na niektóre rośliny planety. Za to można powiedzieć, że jest twórcą ich oswajania ;).