PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83098
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Film nie najgorszy chociaż wyobrażałam sobie to trochę inaczej ,najbardziej chciała bym się dowiedzieć kim byli ci stwórcy i dlaczego stworzyli człowieka, po co ,jaka mieli kulturę to są pytania na które cały czas nie ma odpowiedzi mogli chociaż jakoś krótko to wyjaśnić a tak dalej nie wiadomo o co w ogóle chodzi w filmie .

ocenił(a) film na 10
Elf1992

hmm dla widza który nie jest jakimś wielkim fanem obcego to fakt takie zagadnienia mogą być ciężkie, znaczy się niejasne... ale gdybyś troszkę poszukał to wszystko jest opisane , przez różne książki, animacje a nawet gry... tak Ci "stwórcy" mieli kulturę ale ich prawie doszczętnie wybili tytułowi "obcy", chcieli w jakiś sposób uratować swój "rodzaj" i tworzyli z siebie samych życie na innych planetach.

UpadIy_Widz

A mógłbyś coś polecić ? jakaś książkę , cokolwiek , bo bardzo mnie to zainteresowało.

ocenił(a) film na 10
Elf1992

Nie, bo sam nic nie czytałem :) heh jedynie jakies wzmianki na necie, ale polecam stronę :
http://pl.alien.wikia.com/wiki/Chronologia

Jest tam prawie wszystko o Obcym, generalnie bardzo ciekawy materiał. Ja z niecierpliwością czekam na następne części Obcego, polecam wersję rozszerzoną Prometeusza, po obejrzeniu jej i Przymierza jestem zafascynowanym tym "uniwersum"...

UpadIy_Widz

Dzięki ;)