Film nie najgorszy chociaż wyobrażałam sobie to trochę inaczej ,najbardziej chciała bym się dowiedzieć kim byli ci stwórcy i dlaczego stworzyli człowieka, po co ,jaka mieli kulturę to są pytania na które cały czas nie ma odpowiedzi mogli chociaż jakoś krótko to wyjaśnić a tak dalej nie wiadomo o co w ogóle chodzi w filmie .
hmm dla widza który nie jest jakimś wielkim fanem obcego to fakt takie zagadnienia mogą być ciężkie, znaczy się niejasne... ale gdybyś troszkę poszukał to wszystko jest opisane , przez różne książki, animacje a nawet gry... tak Ci "stwórcy" mieli kulturę ale ich prawie doszczętnie wybili tytułowi "obcy", chcieli w jakiś sposób uratować swój "rodzaj" i tworzyli z siebie samych życie na innych planetach.
Nie, bo sam nic nie czytałem :) heh jedynie jakies wzmianki na necie, ale polecam stronę :
http://pl.alien.wikia.com/wiki/Chronologia
Jest tam prawie wszystko o Obcym, generalnie bardzo ciekawy materiał. Ja z niecierpliwością czekam na następne części Obcego, polecam wersję rozszerzoną Prometeusza, po obejrzeniu jej i Przymierza jestem zafascynowanym tym "uniwersum"...