PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83098
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Świetny klimat w filmie,świetnie efekty specjalnie, film jest ciekawy do oglądnięcia, polecam, ten film jest krytykowany przez Lewactwo które nie rozumieją takich filmów którzy nikt ich nie lubi a są dowartościować się komentarzami które krytykują ten film, nie wracać uwage na te lewactwo, film jest naprawdę świetny polecam . Osoby mało inteligentnie bedą krytykować ten film ,

ocenił(a) film na 7
vAkatsuki

Kolega widzę patriota.
Podam Ci jeden motyw, który chyba zmniejszy zachwyt.

Statek kolonizacyjny - tak? Koloniści mają założyć kolonię -tak? Każda para męsko-damska się liczy -tak? Stąd nawet wśród załogi są małżeństwa.
To kolega wytłumaczy co robi para homoseksualna wśród załogi, na takim statku kolonizacyjnym?
Jestem tolerancyjny więc w dzisiejszej mowie - jestem lewakiem. Ale trzeźwo stąpam po ziemi. Nie lubię upychania poprawności politycznej za każdą cenę. Na takim statku kolonizacyjnym nie będzie homoseksualistów. Para homoseksualna nie może się rozmnożyć.

No i? Dalej ten film to takie arcydzieło?

ocenił(a) film na 10
brekolmic

To ,że byli parą nie znaczy ,że od razu są zbędni w takowej ekspedycji :-) nikt nie musiał się tam hajtać od razu :-) W jednej angielskiej książce o filmie covenant są wywiady z aktorami i z tego co pamiętam to Demián Bichir (Lope) opowiadał o swojej postaci i swoim partnerze ,że są oni jedynie wyćwiczeni do ocalenia całej załogi ,którą widzimy na filmie w razie potrzeby a ,że mieli za sobą oboje sporo ważnych misji zostali wybrani na ochronę załogi Covenant. Ja osobiście jakoś nie przejąłem się ich wątkiem bo wiedziałem ,że i tak pójdą na straty tylko nie pomyślałem ,że jeden z nich tak szybko odpadnie :-P Film dla mnie jest świetny :-) Nie wiem czy lewactwo go krytykuje czy nie ale nic mi do tego...nie oglądam filmu dla kogoś