PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 82976
5,0 56 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Zakończenie

użytkownik usunięty

Filmwebowicze powiedzcie mi coś... w końcowej scenie naszym androidem jest odmieniony poprzez spotkanie z Dawiden Wolter czy Dawid? Bo albo umknęła mi scena gdzie to było pokazane albo w ogóle jej nie było. Bo ja interpretuje zakończenie tak że Wolter postanowił być władcą piekieł a nie sługą niebios... ale gdyby zakończenie możnaby interpretować dwojako to jestem pełna podziwu.

ocenił(a) film na 5

Wg mnie na końcu jest David, bo gdyby to był Walter to nie zareagowałby tak dziwnie na ględzenie Daniels o budowie tej chaty z drewna tak jakby nigdy z nią o tym nie gadał.
Czyli to był David - załatwił Waltera, odciął sobie dłoń, przebrał w jego ciuchy itd. itd.

użytkownik usunięty
taksidrajwer

Mógłby to być Wolter, ta dramatyczna pauza mogłaby być przejawem wewnętrznej przemiany tego bohatera. A poza tym przecież David miał już pod koniec walki zniekształcony głos i dziurę w brodzie.

użytkownik usunięty

David jest na koniec....co za kretyni oglądają....

użytkownik usunięty

Ok porozmawiałam z inną osobą która oglądała ten film i chyba faktycznie moja teoria że na koniec androidem jest Wolter nie ma sensu... ale zawsze było przyjemnie mieć inne zdanie na jakiś temat xd

ocenił(a) film na 5

Jak się tak zastanowić to nie pasuje tu ani David ani Walter - taki twist robiony na siłę.

Podobnie z resztą jak cały fabuła - na siłę i na odp...ol.

Czyli reasumując - to, że masz wątpliwości co do tożsamości androida w końcowych scenach filmu dowodzi, że, w przeciwieństwie do tych, którzy tych wątpliwości absolutnie nie mają, zdecydowanie nie jesteś kretynką ;)

użytkownik usunięty
taksidrajwer

Dzięki... chyba xd