W trailerze widać, że to będzie korzystanie z pomysłów:
>Prometeusza <znów zarażanie się czymś z natury (tym razem dousznie)>
>Obcego <po raz kolejny członek załogi odkrywa jajo i się zaraża>
>Obcego 3 <po raz kolejny obcy zabije kochanka głównej bohaterki po/podczas sexu
I pewnie będzie tego więcej. Ktoś tu chce udowodnić, że Prometeusz jednak nie był taki zły - można jeszcze gorzej.
Serio tyle pieniędzy i żadnego pomysłu -_-
Niestety nowy Obcy zapewne będzie miał te same problemy, co Prometeusz. Widać to w scenie z przytoczonym przez Ciebie zarażeniu dousznym. Nie wiem jakimi idiotami musieli być ci badacze, że nie wzięli ze sobą hełmów i kombinezonów, gdy tylko odkryli, że na planecie jest ziemska atmosfera. A co z obcymi patogenami, które mogą być obecne na tej planecie? O tym nie pomyśleli i bah! mamy infekcję. A to tylko jedna scena z niespełna 2 minutowego trailera, więc podejrzewam, że w finalnej wersji będzie tego jeszcze więcej.
Jednak mimo wszystko mam nadzieję, że ten film będzie chociaż trochę lepszy od Prometeusza. To, co mnie szczególnie zaciekawiło to pogłoski o tym, że w Alien: Covenant ma pojawić się nowy rodzaj Xenomorfa i najwyraźniej jest to prawda, gdyż w tej oto analizie trailera od 32 sekundy widać tajemniczego stwora: https://youtu.be/AF6pIEVsXmU?t=32s. Podejrzewam, że jest to znany nam z końcówki Prometeusza Deacon lub inny organizm nazwany roboczo przez fanów "Neomorf".