PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83098
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Coś się wyjaśnia? Czy to kolejne załadowanie na statek obcego, a następnie latanie po kolana we krwi?

martynique_90

Bez wchodzenia w większe spoilery. Akcja ma miejsce na planecie Inżynierów, ale sami Inżynierowie pojawiają się tylko w malutkim, nieistotnym "cameo". Wyjaśnia się tylko niewiele - niczego nowego nie dowiadujemy się o Inżynierach, nadal nie wiadomo dlaczego stworzyli ludzkość i dlaczego chcieli ją później zniszczyć (i nie jest to w ogóle poruszane), ale poznajemy początki powstawania ksenomorfów i dowiadujemy się więcej o Davidzie. Ale podobnie jak w Prometeuszu- odpowiedzi są mało sprecyzowane, pełno jest niedopowiedzeń, nieścisłości z innymi częściami Obcego.

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Gdzieś słyszałem, nie mam pewności, czy to nie były nawet słowa Scotta, że to nie byli inżynierowie. Ja od razu zauważyłem że coś jest nie tak, wyglądali o wiele inaczej od inżynierów przedstawionych w Prometeuszu, możliwe że to jedna z ras którą stworzyli.
Pozdrawiam serdecznie :)

jalukasz24

Wyglądali jak Inżynier (albo Inżynierowie w wycięte scenie) na samym początku Prometeusza - w starych szatach, bez biomechanicznych kombinezonów. Jeżeli Scott twierdził że to nie byli Inżynierowie to niepotrzebnie jeszcze bardziej gmatwa swoje uniwersum.