PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83093
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Pewnie jak kazdy tutaj czekałem na ten film podekscytowany jak rzadko kiedy. Przeglądałem trailery, opisy i pierwsze recenzje. Miałem wielkie nadzieje i nie zawiodłem się wcale. Widzę że każdy odnajduje coś szczególnego dla siebie w różnych odsłonach aliena. Dla jednyxh liczy się tulko pierwsza część dla innych znowu trzy pierwsze itd. I świetnie bo każdy odnajdzie w którwjś części coś dla siebie. W moim odczuciu zawsze liczyły się dwie pierwsze części 8 pasażer i decydujące starcie. Nie wiem, ale wydaje mi się że do mnie przemawia kosmiczna pustka, poczucie izolacji, ciężka atmosfera i strach. 3 i 4 część nie spełniły tych oczekiwań. Dopiero Prometeusz dał mi te wrażenia na które czekałem w kinie od lat. Nie ma tam wlasciwie obcych a jednak czuję że to pełnoprawny członek serii. Po convenant jeszcze nie mogę dojść so siebie bo moj wybór filmów o obcym zwiększył się o dodatkową produkcję. Jak dla mnie film miażdży na maksa. Lokacje, fabuła, akcja, gra aktorska i wreszcie sam obcy-dla mnie genialne. Polexam wszystkim fanom serii.

ocenił(a) film na 10
variouseffects_pl

Dla mnie tak samo Prometeusz był czymś niesamowitym ,że po wyściu z kina chciałem na drugi dzień znów się wybrać po raz kolejny na ten sam film... Jeśli chodzi o obcego wszystkie części to ciężko jest mi wybrać ,która jest najlepsza, natomiast chyba najmniej oglądałem 3 część i jak powracam do całej sagi to za każdym razem nie mogę się doczekać by 3 już się skończyła bo włączyć 4 ,którą bardzo lubię. Jeśli chodzi o najnowszą część też jestem podjarany na maksa...pokazali inne stwory..Neomorf wygląda straszniej od obcego co daje większego kopa. Podzielam Twoje zdanie i ja także ciesze się ,że saga zwiększyła się o kolejną niesamowitą część :-) Pozdrawiam