PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Klasyka mariażu Sci - Fi z horrorem, minimalnie ustępuje powstałemu siedem lat wcześniej arcydziełu Scotta ale i tak w swoim gatunku jest filmem wybitnym i zasługuje na 10/10.

ocenił(a) film na 9
Martinus_filmweb

Hahahaha arcydzieła Scotta pierwsza część obcego to nuda nuda i jeszcze raz nuda dno i wodorosty natomiast 2 część to moim zdaniem najlepsza cześć z serii o Obcym ale na pewno nie jedynka

slayer6

Ok. zapoznałem się z twoim zdaniem i punktem widzenia tylko te "Hahahaha" jest nie na miejscu i nic nowego do tematu nie wnosi.

ocenił(a) film na 10
slayer6

Jest parę dłużyzn, ale tak to właśnie miało wyglądać. Większej nudy tam nie ma. To bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 9
slayer6

Gdyby nie powstało arcydzieło Scotta, nigdy nie obejrzałbyś filmu Camerona.

ocenił(a) film na 9
Birkart_Grellenort

Arcydzieło chyba ty nie wiesz o czym mówisz arcydziełem Scotta to może jest Gladiator ale nie nudnawy obcy gdzie pół filmu nic się nie dzieje obserwujemy pobudkę jedzenie posiłku heh sceny ale m jak miłość mógł to jakoś inaczej rozegrać a nie nudzić ludzi przez pierwsza godzinę filmu Obcy 8 pasażer nostromo zaczyna się dla mnie od momentu kiedy obcy wychodzi z ciała Johna Hurta. Natomiast pierwsza połowa filmu to nudy nudy i jeszcze raz nudy sorry ale sceny a la m jak miłość mnie nie interesują.

ocenił(a) film na 9
slayer6

Napisz to jeszcze raz jak wytrzeźwiejesz zamiast pierdoIić bez sensu. Trudno cokolwiek zrozumieć z tego twojego bełkotu.
Albo faktycznie idź oglądać polskie seriale, bo to najwyraźniej twój poziom intelektualny i merytoryczny.

ocenił(a) film na 9
Birkart_Grellenort

Widać jestem ćwierćinteligentem albo powiedzmy dosadniej idiota jesli nie potrafisz zrozumieć czyjejś wypowiedzi do szkoły dzieciaczku nowa matura czeka do nauki

ocenił(a) film na 9
slayer6

Weź już skończ z tymi sucharami, analfabeto. Jak nie potrafisz sklecić kilku zdań po polsku, to zamknij mordę i weź się do nauki poprawnej pisowni i nie zabieraj głosu w tematach, o których nie masz pojęcia, bo tylko się ośmieszasz.

ocenił(a) film na 9
slayer6

No widzisz, sam przyznajesz, że jesteś ćwierćinteligentem. Ba, nawet dosadniej: idiotą. Nic dodać, nic ująć.

użytkownik usunięty
Martinus_filmweb

Ulubionym filmem s-f Camerona jest właśnie "Obcy - ósmy pasażer Nostromo" Scotta jak byś nie wiedział!!!. To prawda film Camerona to chyba najlepsza kontynuacja w historii filmu przynajmniej dla mnie. Mój ulubiony film. Jednak pierwsza część to arcydzieło ja tak przynajmniej uważam. I nie jest on wcale nudny jak mówisz. Ma świetny klimat.

Twój post jest raczej skierowany do użytkownika śmieszka - nastąpiła chyba mała omyłka.

Martinus_filmweb

Moja ocena uległa redukcji na 9-/10.