Rewelacja, trzyma w napięciu niesamowicie. Mam tylko jedno zastrzeżenie odnośnie zakończenia... siakieś takieś nieobce ;) (Inaczej tego nie sformułuję, żeby nie było spojlera ;)) Ale i tak od początku do końca ideał. W kategorii Horror, Sci-Fi mój absolutny faworyt. 9/10 A gdyby tak połączyć Aliens z zakończeniem z 8. pasażera (z wiadomą kultową sceną ;))... 10/10 jak nic :)
Ale w sumie oba zakończenia mają tyle wspólnego ze sobą, że skoro 1 jest "obca" to i 2 musi być też. No tak myślę... ;)
PS. "Nie bój się RIpley, mamy tu wszystko: bomby atomowe, noże, kije..." - mój ulubiony tekst :D
Czyżby coś mi się pochrzaniło i 'jedynka' również zakończyła się pozytywnie? :)
No ale jakie by zakończenie jedynki nie było, to i tak to z dwójki wypada słabiej. A głównym tego powodem jest dzieciak, który w najciekawszym momencie zasłonił wdzięki pani Ripley i ja otwarcie przed taką cenzurą protestuję! o! ;)
No tak, teraz rozumiem. Ale jest za to dominująca, zdecydowana i zdrowa kapral Ferro w lustrzankach. ;) Swoją drogą często zastanawiałem się nad swoim rankingiem "Obcych" ale nie ma co się oszukiwać: "dwójka" jest dla mnie debest, bo... oglądam ją mniej więcej 2 razy częściej niż "1". Z kolei "3" oglądam PRAWIE tak często jak "1" a czwórkę 3x rzadziej niż "3". Miło mi będzie, jak odpowiecie krótko: "swój chłop" :)