PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

8/10

ocenił(a) film na 8

Kocham ten film,jest jedyny w swoim rodzaju.SPOJLER:Ale jedna rzecz mnie zawsze denerwowala:dlaczego Ripley zmarnowala tyle amunicji zeby rozwalac jaja Obcego,wiedzac,ze i tak wszystko zaraz wybuchnie i nic z nich nie zostanie.A potem nie miala ani jednego naboju aby obronic sie przed Krolowa!

Fiu_Bzdziu

Hmm, wściekłość, chęć zemsty. Co do obrony przed królową to jakby ją rozwaliła z karabinu czy granatnika to końcówka nie byłaby tak ciekawa :)

ocenił(a) film na 8
Stilon

Masz racje,gdyby zabraklo tej koncowki film by wiele stracil.Mysle tylko,ze mozna bylo rozwiazac to troche inaczej.Ripley nie musialo zabraknac nabojow w tak delikatnym momencie,a Krolowa niezauwazona przez nikogo i tak moglaby sie dostac na statek i koncowka bylaby taka sama.Wiem,nudze troche ale w tej scenie zawsze mi jak to sie mowi "rece opadaja"Ale rozumiem,widz musi byc ciagle w napieciu.

ocenił(a) film na 10
Fiu_Bzdziu

Można winić jej poszarpaną psychikę. Kiedy stała bezpośrednio przed czymś czego nienawidziła zareagowała emocjonalnie a nie logicznie.

Dragon_88

jakby ktoś z was przeczytał ksiażke aliens ...

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Czytałem ją, ale ale dawno temu i nie pamiętam szczegółów.

Dragon_88

przesłać ci mailem?

ocenił(a) film na 10
cezarywi

A chętnie sobie przypomnę:)
O ile pamiętam jeszcze mocniej nakreślili psychikę ripley (była chyba zakochana w Douglasie)

Dragon_88

chyba w dallasie:-)
chcesz przypomnieć to maila daj:-)