Zamiast otwierania klapy i wysysania wszystkiego co trochę zepsuło ogólny obraz filmu widziałbym to inaczej.
Nie byłoby to idealne, ale imho lepsze od tego co zaprezentowali. W momencie jak królowa łapie ripley za noge nagle słychać strzały i królowa puszcza nogę, okazuje się że to Hicks, najazd kamery z dołu na jego postać jak styrany oddał strzał i wyraz twarzy nie musisz dziękować (wcześniej wywaliłbym wzmiankę że muszą go wynieść na noszach i o tym, że Bishop dał mu usypiacz) Dzięki czemu ripley mogłaby wyjść po drabince na pokład.
Potem zamykają wewnętrzną klapę, potem kamera ustawia się z tego luku z dołu na górę jak zamyka się klapa i w momencie jakby była już prawie zamknięta zbliżenie na twarz Ripley która mówi Die Bitch, i w momencie jak skończy mówić zamknięcie klapy i ciemność. Następne kamera na zewnątrz statku w lekkiej oddali tak żeby nie było dźwięku pokazująca wypadającego Obcego i koniec.
Tutaj fragment który idealnie oddaje to dlaczego obecne zakończenie nie jest dobre
http://youtu.be/YcFnvULy8zA?t=1m23s
Jak samo nie przewinie to oglądać od 1:23
Nieźle nieźle...... :) mimo wszystko dostrzegam kilka wad, po pierwsze Hicks musiałby być jak Jack Reacher " Jednym strzałem " :-D
( przypomina mi się scena z czwórki :/ ) po drugie trzeba by przymknąć oko na bryzgający kwas , bo inaczej Ripley miała by raczej marne szanse na wyjście z tego luku
Nie chodziło mi o to żeby Hick zabił królową, tylko o to żeby ją postrzelił.. (inaczej powiedzenie przez Ripley na koniec Die Bitch nie miałoby sensu, przecież do zwłok by tego nie mówila :D) przez co uwolniła by nogę Ripley.. gdyż zależy mi na tym aby ripley przeżyła :D. nawet dziecko by nie spudłowało, dlatego ledwo żyjący hicks który pociąga za spust bronią skierowaną w dół luku leżąc na podłodze - nie wydaje mi się aby było naciągane. Kwas by nie bryzgał tak żeby kogoś poparzyć, zbyt duże tam różnice odległości były.