PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213944
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Zamiast otwierania klapy i wysysania wszystkiego co trochę zepsuło ogólny obraz filmu widziałbym to inaczej.
Nie byłoby to idealne, ale imho lepsze od tego co zaprezentowali. W momencie jak królowa łapie ripley za noge nagle słychać strzały i królowa puszcza nogę, okazuje się że to Hicks, najazd kamery z dołu na jego postać jak styrany oddał strzał i wyraz twarzy nie musisz dziękować (wcześniej wywaliłbym wzmiankę że muszą go wynieść na noszach i o tym, że Bishop dał mu usypiacz) Dzięki czemu ripley mogłaby wyjść po drabince na pokład.

Potem zamykają wewnętrzną klapę, potem kamera ustawia się z tego luku z dołu na górę jak zamyka się klapa i w momencie jakby była już prawie zamknięta zbliżenie na twarz Ripley która mówi Die Bitch, i w momencie jak skończy mówić zamknięcie klapy i ciemność. Następne kamera na zewnątrz statku w lekkiej oddali tak żeby nie było dźwięku pokazująca wypadającego Obcego i koniec.

Tutaj fragment który idealnie oddaje to dlaczego obecne zakończenie nie jest dobre
http://youtu.be/YcFnvULy8zA?t=1m23s
Jak samo nie przewinie to oglądać od 1:23

ocenił(a) film na 10
Zetnakatel

Nieźle nieźle...... :) mimo wszystko dostrzegam kilka wad, po pierwsze Hicks musiałby być jak Jack Reacher " Jednym strzałem " :-D
( przypomina mi się scena z czwórki :/ ) po drugie trzeba by przymknąć oko na bryzgający kwas , bo inaczej Ripley miała by raczej marne szanse na wyjście z tego luku

ocenił(a) film na 10
ROBERTHUNT

Nie chodziło mi o to żeby Hick zabił królową, tylko o to żeby ją postrzelił.. (inaczej powiedzenie przez Ripley na koniec Die Bitch nie miałoby sensu, przecież do zwłok by tego nie mówila :D) przez co uwolniła by nogę Ripley.. gdyż zależy mi na tym aby ripley przeżyła :D. nawet dziecko by nie spudłowało, dlatego ledwo żyjący hicks który pociąga za spust bronią skierowaną w dół luku leżąc na podłodze - nie wydaje mi się aby było naciągane. Kwas by nie bryzgał tak żeby kogoś poparzyć, zbyt duże tam różnice odległości były.

ocenił(a) film na 10
Zetnakatel

dobry pomysł!

użytkownik usunięty
rollo_tomassi

Tez mi sie podoba pomysl, by to byl Hicks. W sumie brakowalo mi go w koncowce :-(