PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

myślę że mogły.Przecież wybuch reaktora nie był tak potężny by rozpiżyć całą planętę,a statek kosmitów był w znacznej odległości od kolonii.Nawet jeśli dosięgnęła go fala uderzeniowa, ukryte na niższych pokładach jaja mogły przetrwać...co o tym myslicie?

ocenił(a) film na 10
Toster

jesli mam byc szczery to calkowicie sie zgadzam

ocenił(a) film na 9
Gorillaz

no i mamy powód do nakręcenia Obcego 5:D Chyba, że xenomorphy zrobiły przeprowadzkę pod wymiennik ciepła, ale nie sądze:)

ocenił(a) film na 10
Toster

oglądałem niedawno "Obcego..." jeszcze raz.Bishop w którymś momencie mówił że fala uderzeniowa będzie miała zasięg 30 kilometrów (tylko). Więc bez sensu było klonowanie Ripley w 4 części, skoro cała ładownia jaj czeka sobie w spokoju w ładowni na LV - 426...

ocenił(a) film na 10
Toster

A nawet jeśli statek z jajami obcych uległ zniszczeniu to co z tego? Przecież SKĄDŚ musiał tam kiedyś przylecieć prawda? Można chyba założyć że gdzieś we wszechświecie istnieje macieżysta planeta xenomorphów? Ciekawe też do kogo należał ten statek, przecież xenomorphy raczej same go nie zbudowały? W każdym razie nigdy nie wykazały jak dotąd zdolności w tym kierunku.

ocenił(a) film na 10
Mordechaj_Sauerland

aaaaaaaa ja to najbardziej bym chciał żeby w 5 części były kosmiczne słonie .... te z książki :-)

ocenił(a) film na 10
Denis

statek zbudowała inna rasa.W pierwszej części to było.Znaleźli martwego osobnika( w zasadzie sam szkielet) innej, nieznanej rasy.

ocenił(a) film na 8
Toster

Macierzystą planetę xenomorphów juz dawno zniszczyli starship troopers ;-D