PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Zauważyliście,że w pierwszej i drugiej części Obcego zawsze,ale to ZAWSZE przeżywa jakaś pierdółka nie mająca w ogóle wpływu na fabułę i akcję?
Oczywiście musi to być coś słodkiego i niewinnego,bo inaczej "GIŃ,CZATANIE!"

jporuba

Zauważ, że jak ktoś próbuje walczyć z obcym - ginie. Ani Newt, ani kot nie próbowały.

ocenił(a) film na 8
Canudo

W amerykańskich filmach i serialach jest niepisana zasada, że nie zabija się dzieci a przynajmniej tego nie ukazuje na ekranie. To głupie, bo wpływa na realizm ale mało produkcji ma odwagę się z tego wyłamać. Na ogół jeśli w filmie grupa ludzi walczy o życie, nieważne z czym, to można mieć 99% pewności, że akurat dziecko przeżyje.
A koty są sprytne:)

ocenił(a) film na 9
_malena_

W AvP 2 było chyba, że dzieciak na początku filmu zostaje zabity przez obcego, który z niego wyszedł.

ocenił(a) film na 3
Selena_Evrillo

I między innymi dlatego AvP2 jest lepsze niż ta kaszana.

ocenił(a) film na 10
TheQac

Ta jasne, jest lepszy bo jakiś dzieciak został sprzątnięty przez Obcego..."Genialna" sekwencja zdarzeń trzeba przyznać. Co ty porównujesz, jakieś popłuczyny z klasyką gatunku? Śmiech na sali.

TheQac

hahahahaha, ciekawe. między innymi, powiadasz? a poza tym?

ocenił(a) film na 3
ed j. rush

Poza tym AvP2 dało się oglądać, a tej bzdury nie. 4 dałem na wyrost, bo scena bezsensownego strzelania nie była zła. Ogółem dzięki tym postaciom to jest przynajmniej lepsze niż jedynka. Im bliżej końca tym większa jest nawałnica bzdur w tym filmie. Zniszczenie androida było niezłe i pewnie na to poszła większa część budżetu tej kaszany. Niestety późniejsza żenada z "o, wielki obcy nie jest w stanie uciec od próżni, ale ta panienka może utrzymać siebie i wielkiego obcego na jednej ręce, a potem bez trudu wyjść" przekreśla wszystko co miało choć krztynę sensu w tym filmie.

TheQac

"Ogółem dzięki tym postaciom to jest przynajmniej lepsze niż jedynka." Aliens uważasz za bzdurę i mówisz, że jest lepszy niż jedynka, to jak w takim razie nazwiesz arcydzieło Scotta?
zresztą w pierwszym zdaniu Twojej wypowiedzi występuje błąd logiczny- AvP2 nie da się oglądać :P

ocenił(a) film na 3
ed j. rush

Nie myl różnic opinii z "błędami logicznymi". Nie wiem co nazywasz "arcydziełem Scotta". W Sieci Kłamstw było bardzo dobre.

TheQac

każdy fan prawdziwej sagi o Obcym powie Ci to samo- Alien versus Predator to gniot jakich mało.
Oczywiście rym odnosi się tylko do dwóch pseudo-bajeczek z lat 2004 i 2007.
Nie wiem co nazywasz "arcydziełem Scotta". naprawdę nie wiesz? to potworne...

ocenił(a) film na 10
TheQac

"I między innymi dlatego AvP2 jest lepsze niż ta kaszana"

Gdybym nie spotkał takiego kretyna, nie uwierzyłbym, że istnieją...

ocenił(a) film na 3
Der_SpeeDer

jak chcesz zobaczyć kretyna to spójrz w lustro, a jeżeli to miało być do mnie tępaku to żeś mnie nie spotkał

ps. trójka i czwórka lepsze niż ten syf

ocenił(a) film na 10
TheQac

"jak chcesz zobaczyć kretyna to spójrz w lustro"

O kurde! Stoisz za mną?

ocenił(a) film na 10
TheQac

Obcy 3 lepszy od Aliens?!

ocenił(a) film na 8
TheQac

AvP 2 lepsze? gdybyś napisał, że pierwsza część to może bym jeszcze uwierzyła, ale druga część? bo zabite jest tam dziecko?

Selena_Evrillo

Zabijanie dzieci przez ksenomorfy nie daje mi satysfakcji.W AvP2 jest tego aż za dużo.

Canudo

Ale obcy napadł na Newt,ona jest z tytanu,czy jak?!

jporuba

Obcy nie zabijali ludzi bez potrzeby. Martwi nie byliby im do niczego potrzebni. Ludzie służyli im za żywicieli, takoż Newt.

Canudo

Skoro martwi ludzie nie są im potrzebni,to dlaczego zabijają?

jporuba

Zabijały tylko w sytuacji zagrożenia (w większości drugiej części), lub kiedy wiedziały, że żywy człowiek nie jest im potrzebny (cała pierwsza i trzecia część). W pozostałych przypadkach brały ciało na żywiciela. Następnym razem jak będziesz oglądać, zwróć na to uwagę :)

ocenił(a) film na 9
Canudo

A pamiętam, że w którejś części było pokazane chyba, że jadły ludzi?

ocenił(a) film na 9
jporuba

Porwał ją i uwięził w kokonie,zeby mogły sie dalej rozmnazać.Takie trudne do zrozumienia?

Krystian1984

Otóż to!Ale przeżyła!I o to właśnie sie rozchodzi w tym temacie!

ocenił(a) film na 9
jporuba

Niestety kot zmiażdżył dziewczynkę. Zwierzę dodało 'pikanterii" 1-nce. To jego charczenie i wycofywanie się, genialne. Natomiast nasza słodka Niut piszczała i salutowała na zmianę, co, jak dla mnie było już nie do zniesienia. Gdyby Scott robił kontynuację, nie byłoby tej postaci w ogóle. I nie zrobiłby z Ripley wojowniczki walczącej o "swoją córeczkę". I teksty typu: " Zostaw ją Ty suko" nie miałyby racji bytu. No ale cóż, w końcu to Cameron...

Corderosa

a w 3 części przeżył-słodziuuuuuuuuuuuuuuutki morse:-)

ocenił(a) film na 9
cezarywi

A nasza słodka Niut niestety nie. Fincher nie mógł sobie darować tej przyjemności i uśmiercił słodką dziewczynkę ;o)

Corderosa

nooo... następnie w obcy 4 przeżył johnner -o jaki słodziak

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Pamiętaj jutro środa popielcowa. Orzechowe powołanie wzywa.

Jezus_pierwszy

cicho bądź -ciągle mnie śledzisz:P

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Jezus_drugi chce cię widzieć w środę popielcową.

Jezus_pierwszy

ty nawet nie wiesz gdzie ja mieszkam!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Ja wszystko wiem. Przyjdziemy do ciebie razem z Orzechem i Jezusem_drugim. Poznasz nas bez problemu.

Jezus_pierwszy

tak to na pewno-wiem jak poznać samych nieuków którzy siedzą przed komputerem i sie nudzą-żal mi cię:P

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Bluźnisz grzeszniku. Powinieneś czytać starożytne inskrypcje a nie się mądrzyć na forum. Do kościoła marsz!

Jezus_pierwszy

Nie będziwsz mną sterował

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Demony tobą owładnęły. Musisz się wyspowiadać.

Jezus_pierwszy

taaaa... jasne -nikt nawet sam jezus którym nie jesteś tak samo jak nie jesteś prawą i lewą ręką obcego nie może mi kazać się modlić wyspowiadać ani nie może mówć że opętały mnie złe demony czy coś takiego-cżłowieku ,,Weź się ogarnij!''

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Jestem Jezusem_pierwszym, drugim obcy to jedynie moje sługi. Powtarzam jeszcze raz dziś środa popielcowa początek czasu nawrócenia. Do kościoła marsz!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Kapeli w wodzie święconej była..

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Będziesz zbawiony.

Jezus_pierwszy

taaaa... nie chce

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Będziesz

Jezus_pierwszy

po cholere???

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Żeby być w niebie i żyć wiecznie

Jezus_pierwszy

wolę zostać alienem i żyć w gnieździe i z królową pełnić chwałę

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Powinniście się z nią rozmnażać.

Jezus_pierwszy

nie potzrebuje tego -chociaż ja jestem starszym wojownikiem i mam prwao z nią kopulować dla przyjemności:-)

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Amen