Jemes Cameron zrobił z tego filmu perełkę. Film ma sens, fabułę i wyjaśnia tajemnice OBCYCH. Akcja z każdą sceną rośnie i nie ma czasu patrzeć na szczegóły, ciągle coś nas zaskakuje. Nic dodać i nic ująć zaczep film. Daje mu 10/10 , a nie jak poprzednikowi 8/10. Aha znacie jakieś dobre kontynuacje filmu?:)
Zgadzam sie, Obcy 2 jest lepszy niż poprzednik.
Znamy dobre kontynuacje... chociażby "Ojciec chrzestny2", "Zabójcza broń2"... jest sporo takich.
Chyba odwrotnie.Obcy 1 to arcydzieło,na którym oka nie zmrużyłem przez sekundę.Klimat mistrzowski i perfekcja w każdym calu.
Obcy 2 jak to napisałeś "wyjaśnia tajemnicę obcych" więc nie fascynuje już tak.Jest znakomicie nakręcony i to jedna z najlepszych kontynuacji w historii,ale oczywiście trochę gorszy.
Klasyka s-f w najlepszym z możliwych wydań.
Mnie wlasnie wciagneła 2 część. Zawrotna akcja, nie wiadomo gdzie udezy OBCY!? A wlasnie to bylo fascynujące jak zauwarzyłeś tą matkę, jak z tch dziur wychodziły te "zarodniki" nie wiem jak to nazwać. Cameron GÓRA! Najlepsza kontynujacja wszech czasów!
No cóż. Kiedyś uważałem, że jedyneczka lepsza jest. Klimat wręcz niepowtarzalny - jeden z najlepszych horrorów w dziejach!!! W dójeczce gdieś to wszystko prysło. Jest tajemniczy klimat, ale horroru brak... Jednak dziś uważam, że dwójka to lepszy (choć niewiele) film. Dlaczego? Mistrzowska reżyseria, doskonała muzyka, świetne aktorstwo, niezwykłe doznania wizualne i kilka rewolucyjnych dla gatunku elementów. Właściwie nigdy wcześniej nie było tak perfekcyjnego i "szybkiego" filmu akcji.