PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Chodzi mi o Newt. Czy tylko mnie ona denerwowała? Ciągle tylko piszczała, i się gubiła.
Strasznie zmiękcza ten film - ja rozumiem, Cameron taki "uczuciowy", bla bla bla... Ale
przecież małe, piszcząco - salutujące dziewczynki nie pasują do horrorów o pozaziemskich
drapieżnikach. Moim zdaniem, ten film nie straciłby a nawet zyskał bez niej.
No i ja nie rozumiem, jak można było nią zastąpić kota?! Na koniec Ripley o nim zupełnie
zapomniała. Coś okropnego.

ocenił(a) film na 10
sandy97

Cameron to ćwok

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

I dajesz jemu filmowi 10. Pzdr

ocenił(a) film na 10
sandy97

* jego

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Po to jest śmieszne.

użytkownik usunięty
sandy97

Kotek i tak przeszedł wystarczającą traumę na nostromo obcy śnił mu się po nocach nie wiem czy czasem nie miał depresji :D

ocenił(a) film na 10

Kotek twardy był, to Ripley miała koszmary. Ciekawi mnie, co się z nim potem stało.

sandy97

pani pielęgniarka dobrze się nim zaopiekowała...a w nocy on sam modlił się do Królowej...

ocenił(a) film na 10
cezarywi

W nocy...hmm. W nocy oddalał się pod postacią robotnicy do Królowej (wiem, bo on to ja)

sandy97

No kiedy wiem....modlił się kiedy roznosił jaja

ocenił(a) film na 10
cezarywi

I podkładał do Newt

sandy97

jonesy chciał'a zabić Newt? uuuuuu...nieładnie!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

wykopała mnie z mojego stanowiska <warczy> zajęła MOJE miejsce w filmie i ukradła mi Ripley.

sandy97

aha jeśli tak to widzisz...a ja jej pozwalałem oglądać bajki w gnieździe!

ocenił(a) film na 10
cezarywi

JAK MOGŁEŚ?! I Ty po jej stronie? Teraz musisz mi pomóc się jej pozbyć.

sandy97

eeee....no właśnie tylko żę ona już nie żyje....na furii jest....

ocenił(a) film na 10
sandy97

"Chodzi mi o Newt. Czy tylko mnie ona denerwowała?"

Tylko.

Nie zauważyłem jakoś, żeby piszczała. Nie zauważyłem także, żeby się gubiła. Zamiast piszczenia, o wiele częściej widziałem jej nadnaturalny spokój w pełnych napięcia sytuacjach, zdradzający doświadczenie, jakie musiała nabyć podczas długiego okresu ukrywania się w samotności. Jedyne chwile, gdy piszczała, to było wtedy, gdy Alien lub Facehugger się do niej dobierał. Nawet w scenie ucieczki z gniazda potrafiła przytomnie ostrzec Ripley "behind us!".

Tak więc, opowieści dziwnej treści jakieś tutaj wykładasz.

Der_SpeeDer

ale trochę to dziwne zachowanie jak na 11 letnią dziewczynkę co?

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Ludziom się nie dogodzi. Jeden narzeka, że Newt zachowuje się zbyt dziecinnie. Drugi - że zbyt dorośle. Paranoja. A nikomu jakoś nie przyjdzie do głowy, że zachowuje się w sam raz.

Nie, nie jest to dziwne zachowanie, biorąc pod uwagę fakt, że długie dni ukrywania się przed Alienami mogły ją zahartować. Nasi rodacy, którzy w chwili wybuchu drugiej wojny światowej mieli np. dziesięć lat, też "przedwcześnie dorośli" podczas wojny.

Der_SpeeDer

aha...thnx

użytkownik usunięty
cezarywi

I żeby mi to było ostatni raz !!!

ale co?