PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 213 tys. ocen
7,6 10 1 212931
7,9 63 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Przepraszam że piszę to tutaj ale w tematach Obcego 3 wieje pustkami :) wiecie że pierwotnie Obcy 3 miał się zaczynać sceną lądowania obcych na ziemii? Powstał nawet zwiastun z hasłem "on earth everyone can hear you scream" Wiecie gdzie można obejrzeć ten trailer??? Strasznie chciałbym to zobaczyć :)

ocenił(a) film na 10
Galczynski

ciekawe nigdzie takiej sceny nie było może kiedys wypłynie z czelusci netu na razie jedyny raz kiedy w seri ALIEN pojawia sie ladowanie na ziemi to wersja reżyserska Alien Resurection dokładniej alteernatywne zakończenie.

ocenił(a) film na 7
przemas123

wiem, wiem miałem okazję widzieć wersję reżyserską Obcego 4. Na tą ciekawostkę wpadłem kupując Obcego 3 który był dołączony do newsweek'a. bardzo fajnie wydane i wiele ciekawostek :)

ocenił(a) film na 10
Galczynski

może w obszernym mega wydaniu aliens quadrology z mnóstwem dodatków wszystkimi wersjami reżyserskimi cos będzie wspomniane o wspomnianej scenie z ALIEN 3 ,chociaż sam widziałem wszsytkie możliwe dodatki i nie znalazłem ,możliwe ze zostało to nakręcone jak jedna scena z ALIENS która niestety nigdy nie ujżała światła dziennego a szkoda :)

ocenił(a) film na 9
Galczynski

Kosmos ma swój urok. Nie powinno się sprowadzać Obcego na ziemię. To zepsuje klimat. Dlatego w przypadku Alien ressurection wolę wersję kinową a nie reżyserską.

ocenił(a) film na 7
Penguin27

No tak masz rację, kosmos ma swój urok, ale mówimy tutaj o Obcym 3 i zupełnie innym początku filmu gdzie to obraz Finchera miał się zaczynać sceną lądowania statku z obcymi na Ziemii. Jak już wcześniej pisałem mam książeczkę w której wyraźnie jest napisane że tak właśnie miał się pierwotnie zaczynać Obcy 3. Powstał też trailer ale nigdzie nie mogę go znaleźć :c

ocenił(a) film na 9
Galczynski

I dobrze że się z tej wersji wycofano. Uważam że w Alien 3 pomysł z zapomnianymi przez Boga i ludzi bandziorami w swego rodzaju ponurej kolonii karnej był świetny. Duszny klimat robi swoje. Reżyser powrócił dzięki temu do najlepszych elementów pierwszego Obcego.

ocenił(a) film na 7
Penguin27

Dokładnie ja też uważam że to wyszło filmowi na dobre że porzucili stary pomysł, ale jednak chciałbym zobaczyć ten trailer :p

ocenił(a) film na 9
Galczynski

Widziałem chyba ten trailer na stronce popcultureaffidavit.
Wpisz w Google "on earth everyone can hear you scream trailer" i otwórz piątą stronę z listy.
Ogólnie on nie jest za ciekawy.

ocenił(a) film na 10
Penguin27

rzeczywiście trailer jest tyle że żadnego lądowania na ziemi nie uświadczyłem :) jedynie słowa -on earth evryone can hear you scream-tyle

ocenił(a) film na 9
przemas123

Mówicie chyba o tym, to nie trailer tylko teaser z 1991 roku (czyli rok przed Obcym 3 z 1992): http://www.youtube.com/watch?v=Bk_x9W1xKng

ocenił(a) film na 10
Mirando 69

dokładnie teaser ,mylnołem się,lecz i tak juz nic nowego nie wnosi do tematu

ocenił(a) film na 9
przemas123

No racja, chodziło mi tylko o to, że jeśli ktoś szuka może zwiastuna z jakimikolwiek scenami Obcego 3 na Ziemi, to niestety nie ma takowego, jest tylko ten teaser gdzie tylko głos informuje o takim pomyśle. Pochodzi z czasów gdy reżyserem filmu miał być Renny Harlin, jeśli dobrze pamiętam pracował prawie rok nad preprodukcją, ale w końcu uznał, że zapowiada się na podobny film jak Camerona, a tego chciał uniknąć no i poszedł sobie. Fani drugiej części mogą być zawiedzeni i możemy tylko gdybać, co by było gdyby...