Przepraszam że piszę to tutaj ale w tematach Obcego 3 wieje pustkami :) wiecie że pierwotnie Obcy 3 miał się zaczynać sceną lądowania obcych na ziemii? Powstał nawet zwiastun z hasłem "on earth everyone can hear you scream" Wiecie gdzie można obejrzeć ten trailer??? Strasznie chciałbym to zobaczyć :)
ciekawe nigdzie takiej sceny nie było może kiedys wypłynie z czelusci netu na razie jedyny raz kiedy w seri ALIEN pojawia sie ladowanie na ziemi to wersja reżyserska Alien Resurection dokładniej alteernatywne zakończenie.
wiem, wiem miałem okazję widzieć wersję reżyserską Obcego 4. Na tą ciekawostkę wpadłem kupując Obcego 3 który był dołączony do newsweek'a. bardzo fajnie wydane i wiele ciekawostek :)
może w obszernym mega wydaniu aliens quadrology z mnóstwem dodatków wszystkimi wersjami reżyserskimi cos będzie wspomniane o wspomnianej scenie z ALIEN 3 ,chociaż sam widziałem wszsytkie możliwe dodatki i nie znalazłem ,możliwe ze zostało to nakręcone jak jedna scena z ALIENS która niestety nigdy nie ujżała światła dziennego a szkoda :)
Kosmos ma swój urok. Nie powinno się sprowadzać Obcego na ziemię. To zepsuje klimat. Dlatego w przypadku Alien ressurection wolę wersję kinową a nie reżyserską.
No tak masz rację, kosmos ma swój urok, ale mówimy tutaj o Obcym 3 i zupełnie innym początku filmu gdzie to obraz Finchera miał się zaczynać sceną lądowania statku z obcymi na Ziemii. Jak już wcześniej pisałem mam książeczkę w której wyraźnie jest napisane że tak właśnie miał się pierwotnie zaczynać Obcy 3. Powstał też trailer ale nigdzie nie mogę go znaleźć :c
I dobrze że się z tej wersji wycofano. Uważam że w Alien 3 pomysł z zapomnianymi przez Boga i ludzi bandziorami w swego rodzaju ponurej kolonii karnej był świetny. Duszny klimat robi swoje. Reżyser powrócił dzięki temu do najlepszych elementów pierwszego Obcego.
Dokładnie ja też uważam że to wyszło filmowi na dobre że porzucili stary pomysł, ale jednak chciałbym zobaczyć ten trailer :p
Widziałem chyba ten trailer na stronce popcultureaffidavit.
Wpisz w Google "on earth everyone can hear you scream trailer" i otwórz piątą stronę z listy.
Ogólnie on nie jest za ciekawy.
rzeczywiście trailer jest tyle że żadnego lądowania na ziemi nie uświadczyłem :) jedynie słowa -on earth evryone can hear you scream-tyle
Mówicie chyba o tym, to nie trailer tylko teaser z 1991 roku (czyli rok przed Obcym 3 z 1992): http://www.youtube.com/watch?v=Bk_x9W1xKng
No racja, chodziło mi tylko o to, że jeśli ktoś szuka może zwiastuna z jakimikolwiek scenami Obcego 3 na Ziemi, to niestety nie ma takowego, jest tylko ten teaser gdzie tylko głos informuje o takim pomyśle. Pochodzi z czasów gdy reżyserem filmu miał być Renny Harlin, jeśli dobrze pamiętam pracował prawie rok nad preprodukcją, ale w końcu uznał, że zapowiada się na podobny film jak Camerona, a tego chciał uniknąć no i poszedł sobie. Fani drugiej części mogą być zawiedzeni i możemy tylko gdybać, co by było gdyby...