Ciagle zastanawiam się, która część lepsza... Jedynka, dwójka? Obie różnią się od siebie znacznie, a zarazem uzupełniają... Po prostu kawał świetnej roboty... Czekamy na więcej panie Cameron! ALe gdyby Scott tym się zajął też bym się nie obraził ;)
No to może ja odpowiem, zdecydowanie dwójka. Według mnie jest to najlepszy film z serii Alienów.
a gdyby połączyli swe siły? I zrobili film o Obcym razem? ciekawe co z tego by wyszło... Napięcie tworzące przez Scotta i rozwałka przez Camerona ;P
Narazie najlepsza jest dwójka ale jak reżyserem piątki będzie Ridley Scott i James Cameron (potęga) to będzie ona chyba najlepsza.
Ja tak optymistycznie nie patrze na piatke bo pytanie brzmi: czy ona w ogole powstanie? A jesli powstanie to czy zagra w niej Weaver? Jezeli juz nawet zagra to czy fakt ze troche sie juz zdarzyla zestarzec nie popsuje efektu?
Poza tym po piatce spodziewalbym sie raczej stylu czworki, a wiec niestety nizszego poziomu niz w przypadku czesci 1-3. I tak byloby niezle gdyby chociaz poziom 4 zostal utrzymany, bo 5 moglaby rownie dobrze stac sie hollywoodzkim, komercyjnym gniotem i totalnie pogrzebac serie.