Aktualnie zbieram materiały do namalwania obrazu inspirwanego Alliens poszukuję dobrych ujęć
promu zrzutwego, którym Marines dostali się na LV-426. Chciałbym także zapoznać się z
powierzchnią LV-426. Czy ktoś może mi pomóc w odnalezieniu interesujących mnie materiałów?
Malujesz obrazy ? :DD Jesteś malarzem czy to hobby. Ja kocham szkicować,malować i w ogóle mam fioła na punkcie malowania np. abstrakcji. Miło usłyszeć że ktoś maluje jakiś obraz a jeszcze powiązany z obcym. :):) masz już jakiś pomysł ?
Oczywiście, że mam. Cykl obrazów inspirowany ale nie bezpośrednio związany z Obcym będzie nosił tytuł Acheron. Będzie się on odwoływa do kolonialnej piechoty morskiej ale będzie.prezentował prawdziwe samoloty i śmigowce używane przez prawdziwych Marines. W cyklu planuję zaprezentować transportowe.samoloty pionowego startu i lądowania V-22 Osprey, śmigowce szturmowe AH-1 Cobra oraz prawdopodobnie AV-8 Harrier. Póki co zbieram materiały dotyczące filmowych widoków LV426 oraz będę robił kompozycje, które przekształcą się w gotowe obrazy. Poza tym kontynuuję cykl Prometeo inspirowany Prometeuszem i w tym cyklu powinny powstać jeszcze dwa obrazy z uderzeniowymi F-111 Aardvark oraz myśliwcami Saab J-35 Draken. Być może powstanie trzeci inspirowany zderzeniem Prometeusza z Dereliktem (Jugrrnautem) ale w mojej interpretacjj statek Inżynierów będzke niszczony przez rakietę wystrzeloną przez jakiś samolot (może F-111).