PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

inny...

ocenił(a) film na 9

Obcy 2 jest dobrą kontynuacją Obcego jednak wg mnie nie lepszą od pierwowzoru. Bardzo dobre sceny akcji, efekty specjalne i kilka fantastycznie nakręconych scen. Jednak brakuje tu napięcia, takiego klimatu jaki miała jedynka. Obcy nie jest już nie do pokonania niestety. Słaby jest także scenariusz a dokładniej dialogi, żarty, typowe zachowanie marines "co to nie my".
Ogólnie 2 część jest dobra, ale inna. Trudno ją porównywać więc do części pierwszej. Nie przepadam za tego typu filmami więc sięgam po nią rzadziej.

ocenił(a) film na 10
milczacy

Druga część Obcego to jest poprostu taka żę tak to ujme "rzeźnia" pełno obcych, dużo strzelania, i dochodzi jeszcze królowa obcych.Klimat w pierwszej części jest trochę inny no spokojniejszy.W 2 części jest również klimat .To też zależy kto co woli bardziej spokojny film czy jak to już prędzej mówiłem , zeby była jakaś rzeźnia w filmie to ma też jakieś znaczenie.
Oglądnij sobię wszystkie części Polecam Ci.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
HosS

oglądałem całą quadrylogi - tak to się pisze?? - dwa razy.
Nie przekreślam drugiej części, ma ona także wiele zalet i jest to jeden z lepszych filmów jakie widziałem. Ale jak już mówiłem w Obcym bardziej cenię klimat zagrożenia, niepewności. To, że Obcy jest prawie nie do pokonania, jest zupełnie inny od nas, jest naprawdę OBCYM kosmitą. Mysli, zachowuję się zupełnie inaczej niż my. I właśnie te cechy były najbardziej uwypuklone w 1 i 3 części, dlatego je lubie najbardziej. Potem jest druga czesć. Czwarta jest, prócz kilku genialnych scen jak pościg pod wodą, zupełnie innym filmem i nie traktuję jej jako kolejnej części należącej do trylogii.

ocenił(a) film na 10
milczacy

A mi się akurat ta część koszmarnie podoba :P
A to dlatego że najpierw grałem w Aliens vs. Predator 2,
i gdy wybiera się tam ścieżkę Marines to wszystko wygląda identycznie jak w tej części :P
No i w tej części Bishop był, a on mi się strasznie podoba :D