jakbyście obelrzeli początek trójki to byście zrozumieli że jaja w tej dziewczynce zostały złożone
ja prdl! Jaja w niej nie było, jak już to w ripley, jakby było w newt to by się w trzeciej z NIE wykluło a nie z psa!
Zrozum że nie mogło w niej być jaja ponieważ jaja albo poprawniej embrion ponieważ nosicielem embrionu jest twarzołap który wykluwa się z jaja twarzołap wskakuje na ludzką głowę i mocno się zaciska następnie przez rurę wprowadza embrion przez gardło człowieka potem twarzołap sam umiera a embrion jest już w ludzkim ciele ot cała filozofia może nie oglądałeś filmu dokładnie ale twarzołap wykluł się z jaja ale od razu został zabity przez ripley więc jak embrion mógł się znajdować w newt.
Ja to widzę tak : Jajo które było w trójce i przez które Ripley została nosicielem złożyła królowa w w końcówce dwójki zanim wyszła ze statku i rozchlastała Bischopa ( czytałem że królowa która oderwie się od swojego kokonu którym składa jaja może złożyć jeszcze jedno "królewskie" jajo a wiemy że Ripley nosiła w sobie królową ) natomiast nie wiemy skąd wzięło się drugie jajo które zaraziło obcym psa, może było to jajo jakoś przemycone na statek przez tego gościa z dwójki, że niby do badań, albo zostało wniesione na pokład przez obcych.