PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

pomoc

ocenił(a) film na 10

mam prosbę, oglądałem wczoraj Aliens....a raczej włączyłem tv po 5 min od rozpoczęcia filmu (....oglądam....)nagle polsat się spier***** i nie widziałem filmu od momentu gdy pod koniec ripley wraz z tą dziewczynką stają pomiędzy obcym-matką , a statkiem

prosze! opowiedziałby mi ktoś te 2 momenty ?

ocenił(a) film na 10
michal_jrg

MAŁO MNIE SZLAG NIE TRAFIŁ ZE ZŁOŚCI NIE DOŚĆ ŻE WYSIEDZIAŁAM SIĘ DO PÓŁNOCY ŻEBY NAGRAĆ TĘ CZĘŚC OBCEGO TO FILM NIE MA KOŃCA I NADAJE SIĘ DO DUPY . NIECH ICH CHUDY BYK TRAFI.

michal_jrg

Na początku statek ripley (ten mały wachadłowiec z jednki) zostaje znaleziony i przetransportowany na ziemską orbitę - tu nic się w zasadzie nie dzieje.
No ale na końcu to sporo straciłeś...
Więc nagle wyłania się Bishop, który krążył do okoła platformy, która zrobiła się niestabilna. Ripley i Newt dostają się na statek - ale królowa też się zabiera przyczepiona do płozy (o czym jeszcze nie wiemy). Odlatują, wielka eksplozja, dolatują do Sulaco, Hicks dostaje zastrzyk i usypia. Ripley, Bishop i Newt wychodzą przed prom. Królowa wydostaje się z owego promu i przepoławia Bishopa ogonem.
Newt chowa się do kanałów pod pokładem, Ripley wyciąga z hangaru tą ładowarke rakiet i bagażu (umie się nią posługiwać, ma jakąś licencję) no i tłucze tym ustrojstwem królówkę, wrzuca ją do doku i wywala w kosmos.
POtem krótka rozmowa z Newt przy komorze hibernacyjnej i koniec ... koniecznie zobacz film w całości bo wygląda to znacznie lepiej niż by wynikało z tego co tu napisałem........

ocenił(a) film na 10
LV426

dziekuje ci bardzo za odp :) napewno postaram sie obejrzec film do konca w najblizszym czasie pozdro