Zjawiska paranormalne, duchy, dusze, demony, bogowie, opętania to mit, taki sam jak płaska ziemia, elfy, smoki, syreny czy krasnale.
Szkoda że są tacy do dziś co wierzą w te mityczne postacie czy zjawiska.
NIESTETY. już na wykopie cię musiałem wyprostować teraz jeszcze tu. Żadne mity dziecino. Tylko fakty. Zjawiska paranormalne są oparte na faktach i prawda brutalna jest taka, że gdyby nie zjawiska paranormalne nic by nie było ani nigdy nie powstało włącznie z Tobą. Ani materia ani jej poruszanie. Masz 25 lat aleś ciemny jakich mało. Zjawiska paranormalne, więcej niż jedno życie, dusze i duchy istnieją naprawdę tak jak syreny czyli ryby, kryptydy i inne zjawiska jak najbardziej mogą istnieć. Lepiej ci polecam Duchy i Doświadczyć niezwykłego.
,,Zjawiska paranormalne są oparte na faktach" których nikt nie jest w stanie udowodnić.
,,Żadne mity dziecino. Tylko fakty. " to jest faktem tylko dla Ciebie i innych wyznawców teorii spiskowych i pseudonauki.
,,Masz 25 lat aleś ciemny jakich mało. " jakoś przewyższam rozumem i to znacznie Ciebie.
,, Zjawiska paranormalne, więcej niż jedno życie, dusze i duchy istnieją naprawdę tak jak syreny czyli ryby" to na co czekasz? udowodnij ich istnienie, a będziesz pierwszym człowiekiem który tego dokona :)
,, twoje obserwacje są całkowicie sprzeczne ze współczesną wiedzą naukową i to ty musisz udowodnić swoje wierzenia" ja nie wierze w żadną wiarę ani teorie spiskowe.
Wszystko co Ty piszesz jest sprzeczne z definicjami jak i informacjami z międzynarodowych agencji naukowych.
W skrócie to Ty wierzysz w bajki, nie ja.
,,To ty musisz udowodnić swoje zabobony nie ja" zajrzyj do słownika wpierw.
,,Nawet Pentagon to potwierdza, ufo i wiele innych." ufo to po prostu niezidentyfikowany latający obiekt, a nie kosmici.
,,Szkoda czasów na ignorantów jak ty." to po co piszesz?
Kłamca, wyznawca teorii spiskowych i pseudonauki, troll, to po prostu Ty.
NIE kochany. Ty po prostu jesteś kłamcą, trollem i manipulantem. Brak dowodów nie znaczy, że czegoś nie ma. Argumentum ad ignorantiam się kłania kochany więc rozumem przewyższam ciebie. To, że nie można udowodnić jakiejś hipotezy nie znaczy, że jest nieprawdziwa ;) chociażby symulacji, symetrii, supersymetrii, superstrun, strun, tuneli czasoprzestrzennych, multiświata i wiele innych. To, że nie można ich udowodnić, nie znaczy, że są nieprawdziwe :) przypomnę, że nie wymyśliłem ich ja tylko są naukowe. Wasz zbyt mocny sceptycyzm i silny racjonalizm nigdzie właściwie was nie zaprowadzi. Ponadto jest cała masa rzeczy, które nie są obserwowalne a istnieją i są ciężkie do odtworzenia lub powtórzenia. Choćby pierwszy lepszy z brzegu piorun kulisty. Kto chce być ograniczony będzie. Tyle w temacie. Gorącego dnia =)
NIE kochany. Ty po prostu jesteś kłamcą, trollem i manipulantem. Brak dowodów nie znaczy, że czegoś nie ma. Argumentum ad ignorantiam się kłania kochany więc rozumem przewyższam ciebie. To, że nie można udowodnić jakiejś hipotezy nie znaczy, że jest nieprawdziwa ;) chociażby symulacji, symetrii, supersymetrii, superstrun, strun, tuneli czasoprzestrzennych, multiświata i wiele innych. To, że nie można ich udowodnić, nie znaczy, że są nieprawdziwe :) przypomnę, że nie wymyśliłem ich ja tylko są naukowe. Wasz zbyt mocny sceptycyzm i silny racjonalizm nigdzie właściwie was nie zaprowadzi. Ponadto jest cała masa rzeczy, które nie są obserwowalne a istnieją i są ciężkie do odtworzenia lub powtórzenia. Choćby pierwszy lepszy z brzegu piorun kulisty. Kto chce być ograniczony będzie. Tyle w temacie. Gorącego dnia =) a zjawiska paranormalne to inaczej niewyjaśnione lub anomalie nie żadne nadprzyrodzone siły.
Niech każdy wierzy w co chce. Poza tym jedno jest pewne. Na pewno przypadek nie stworzył praw natury. Każdy kto to przeanalizował do takiego wniosku doszedł i tak masz rację uprzedzę cię nie musiał to być osobowy bóg stworzyciel.
Wiele teorii spiskowych okazało się być prawdą. Nie musisz być taki pronaukowy. Jeśli boga nie ma nikt cię nie rozliczy proste. A ludzi nikt normalny się nie obawia bo to przemija jak każde pokolenie. Jak chcesz to lepiej na priv ze mną dyskutuj. Pisz na facebooku do "Tomasz Stogniew (Dub)". Rozwiejemy wszystkie twoje wątpliwości co do natury wszechświata. I "prawdy", która istnieje tylko dla Ciebie przyjacielu tak naprawdę pozdrawiam :)
,,Są fikcją". Tak. Dla osób, które nie myślą jak ty. I trolli zarazem. Ja jestem osobą o wiele racjonalniejszą od ciebie i wiem chociażby, że rzeczy takie jak w Wiedźminie są fizycznie możliwe. Inaczej ten wszechświat NIGDY by nie powstał. I ty wiesz o tym i się podpisujesz tutaj bo całkowicie się zgadzasz ze mną. Sorry mały. Rzeczywistości nie przeskoczysz. Dawaj na priv na messengera to będzie twój koniec. Mów tylko z jakiego miasta jesteś ziomeczku. Tylko zawczasu zmień pieluchy. Twój 25 letni rówieśnik cię załatwi. Bochomozy takie jak ty mi dokuczały całą szkołę i to były prawdziwe zjawiska paranormalne. A gdyby materia i przedmioty nie umiały same poruszać się i łączyć ze sobą to byś tu i teraz nie pisał sobie radośnie zagryzając ciepłą pizzą bo równie dobrze z urojonego kosmicznego chaosu mogłaby papka siarki i spalonego g*owna powstać i by była na twoim talerzu. Więc przestań kolego ze szkolnej ławy pisać pod tego typu rzeczami, ze to bajki, wykopkom i tak głupim juz wystarczająco wmawiać, że boga nie ma a magiczny przypadek stworzył świat i inne tylko zaakceptuj hardą rzeczywistość, że to prawda stara jak świat, ze nie jedno życie masz ;) i bynajmniej żadna dusza nie wciela się w nowe ciało zupełnie inaczej to wygląda;))) rodzisz się jako kompletnie nowa osoba w losowym miejscu we wszechświecie. I lepiej jak chcesz odpowiedzieć zrób to dzisiaj lub teraz i nie odpowiadaj dopiero jutro, za 2 czy 3 dni zawsze pisz natychmiast w ten sam dzień bo jakbym zobaczył dopiero w czwartek lub piątek twoje wypociny to by mnie chyba szlag jasny strzelił. Przecież to wy generalizujecie i wrzucacie wszystkich do jednego wora. Antyszczepionkowców, płaskoziemców itd. Kiedyś już ktoś napisze tylko, że Bóg istnieje to już jakiś czubek wtrąci, taa a ziemia jest płaska. Typowi ignoranci i analfabeci naukowi. A nauka jest filozofią, konstruktem ludzkim, służy zrozumienia działaniu praw przyrody, ale tylko je poznaje i wykorzystuje. Nie jest ostateczną wyrocznią ani nie przewyższa jej intelektualnie. W zamyśle. No ale o czym ja piszę z kimś kto wierzy, że przypadkowe czynniki tworzą takie stabilne cuda jakie mamy obecnie. Że ślepy traf stwarza cokolwiek już nie mówiąc o czymś inteligentnym tj chociażby mózg zwierząt bystrzaku. Nigdy żaden wynalazek ludzkości ani największy wieżowiec nie będzie lepszy od tej niewielkiej galarety. Co Ty na to? Dalej hipoteza, że zostaliśmy przez coś lub kogoś stworzeni wydaje ci się absurdalną myślą, że obca cywilizacja nas kontroluje lub, że jesteśmy eksperymentem nieznanej siły? Co powiesz na to? Czemu mimo świetnej techniki i znajomości biologii nie jesteśmy w stanie wytworzyć sztucznie krwi, serca (nie mówię o tej filmowej do brudzenia ;) czemu przeszczep trzustki dalej stanowi niepowodzenie i choroba niby niezbyt prozaiczna tj cukrzyca stanowi tak ogromny problem. Gdzie ten przypadek, że jest coś trudniejszy do przeskoczenia niż zaawansowane badania i to PRZEMYŚLANE od a do z naukowców? Umiesz z czystym sumieniem powiedzieć zdanie: "Przypadek jest po prostu nadzwyczajnie trafny i wspaniały". I tym podobne? Czy ja gdzieś postuluję istnienie chrześcijańskiego boga, hinduskiego albo Mahometa kolego? Wskaż palcem gdzie piszę, że Jahwe istnieje? Ja tylko postuluje braku przypadku JAKO siły sprawczej i ustalającej zasady praw natury wszechświata a nie jako tako samego bo losowość istnieje ale nie o to mi chodzi. Kiedyś na mszy nawet ksiądz powiedział a mam dobrą pamięć, że "ale żeby dojść do tego, że ten świat nie jest dziełem jakiegoś ślepego przypadku nie trzeba być wierzącym, nie trzeba być chrześcijaninem. Do takiego wniosku dojdzie każdy bez względu na swój światopogląd, jeśli chociaż przez chwilę się zastanowi nad tym wszystkim. Ale żeby uwierzyć, że Bóg stworzył świat, w słowa w biblii i w to, że Bóg jest jeden ale w trzech osobach czyli Trójce świętą to już tak - do tego potrzebna jest wiara, wiara gorąca i prawdziwa". Powiedz, że nie miał wtedy racji.
Niestety. Buddyzm jako jedyny ma całkowitą rację. To proroczą filozofia. Ma rację z reinkarnacja. Sensem istnienia jest cykl życia i śmierci. Dokładnie. Nauka tylko przychyla się i przygląda buddyzmowi - inne religie i filozofie odrzuca. Nie jest to też wędrówka duszy.
Buddyzm jest wiarą, a zatem wiara nie jest = z faktami.
Proroctwo, reinkarnacja, zmartwychwstanie, dusza to fikcja.
Twoje powtarzanie jednego i tego samego, nie zmieni kłamstwa w fakt.
Tak więc, ciągle będziesz przegrywać dyskusję ze mną :D
Nawet nie masz pojęcia jacy są prawdziwi foliarze na świecie. Mój znajomy, z którym w ogole nie rozmawiam wierzy w następujące rzeczy: (wybielacz kuchenny, witamina C dożylnie - rak znika, jaszczury w przebraniu ludzi rządzą światem, smugi za samolotem to trucizna, zatopiona Atlantyda, walki Anunaków i Reptilian na planecie X i Nibiru, walki międzygalaktyczne, sto tysięcy inkarnacji dla każdego osobnika, demony, które są kosmitami, chipy w szczepionkach, Matrix i Architekta - to tylko część jego wierzeń. Chyba nie muszę wspominać, że maski nie nosi, a pandemia to projekt rządowy a szczepionki to trucizny. To tylko ćwiartka jego wszystkich wierzeń. Tak, naprawdę jest taki. Nawet ja w to nie wierzę. Nie powiesz mi, że moje wierzenia są równe jego. Mnie można nazwać co najwyżej naiwnym. Jak nazwiesz kogoś kto wierzy, że wybielacz leczy raka powiedz szczerze? WYBIELACZ
Załatwiłem już ko lej nEGO z rzędu dziadygę w sieci na merytoryczne argumenty obracając w gruz jego światopogląd. Już miliardowy do kolekcji. Dobrze, że fakty mają się świetnie i poglądy takich jak ich nie zmienią rzeczywistości. I nawet ty się ze mnie całkowicie zgadzasz. Tacy szkodzą normalnym ludziom, którzy wierzą w fakty czyli reinkarnację jak ja... po śmierci się dowiesz. All the best now :)))
TE "PARANOJE" NIE SĄ "FAKTAMI" BO NAUKA NICZEGO TAKIEGO NIE OBALA!!! SORRY ALE MUSZE IŚĆ DO WIĘZIENIA ODSADZIĆ GROŹBY DO ZIOBRY.
Także nie są to żadne mity a twoje obserwacje są całkowicie sprzeczne ze współczesną wiedzą naukową i to ty musisz udowodnić swoje wierzenia, które swoją drogą są bzdurne jak i absurdalne. A porównywanie realnych zjawisk czy poruszania się przedmiotów gdzie bez poruszania paranormalnego przedmiotów nigdy by nic nie było ani się złożyło do płaskiej ziemi czy innych bzdur to czysty idiotyzm. To ty musisz udowodnić swoje zabobony nie ja. Dokładnie jak mówisz, szkoda, że do dziś są osoby tylko pomyliłeś słowa zdarza się mózg nieraz wplata słowo którego się nie chciało, ale osoby, które nie wierzą w te prawdziwe postacie oraz zjawiska kochany. I to ja jestem o wiele racjonalniejszy od ciebie i nie lekceważę kwadrylionów relacji, zeznań świadków, którzy nie mieli żadnych zwidów a wręcz przeciwnie wszystkie ich historie potwierdziły się w miejskich muzeach, u historyków i wiele innych. Nawet Pentagon to potwierdza, ufo i wiele innych. Szkoda czasów na ignorantów jak ty. Ja przynajmniej myślę realistycznie bo jestem realistą i sceptykiem. Mam nadzieję, że w przyszłości ludzie ostatecznie zrozumieją, że miałem jednak rację. A życie nie nie jest jedno i nic na to niestety nie wskazuje ani jedno badanie naukowe, a świadomość jest wynikiem spontanicznych fluktuacji kwantowych i jak najbardziej można narodzić się wiele razy w dowolnym czasie i przestrzeni. Nawet jest hipoteza symulacji i Barrouse sam ją potwierdza. Ile tupetu trzeba mieć żeby popierać tylko Dawkinsa, Carrolla i Briana Coxa itp. Żenada.
NIE. Nie ta postać nie istnieje. To przypadek nie istnieje. To nie ma fajnie brzmieć tylko słuchaj się to może pojmiesz jak działa świat naprawdę. I nie pisz bzdetów na wykopie bo dobrze wiesz, że takie zjawiska istnieją i nawet się całkowicie zgadzasz ze mną w tej kwestii. Pozdrawiam
Nie dlatego, że zjawiska paranormalne, kryptydy istnieją naprawdę. Fizycznie, materialnie, atomowo. Teraz rozumiesz? Przyjacielu z węgla i wody?
Także pogódź się z tym, że wygrałem z Tobą dyskusję. Tu i na wykopie. A ty jak zwykle przegrałeś. I szkodzisz normalnym ludziom jak ja i spamujesz wszędzie tymi swoimi bzdurami o braku duchów, nagminnie łamiesz regulamin i powinieneś być umieszczony w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym w pokoju bez klamek. Pozdrawiam
SKORO MASZ proste rozwiązanie to nie pisz do mnie więcej na wykopie a ja i tak będę Ci spamował i uświadamiał duuuuuuchy.
W interdyskusje, wymianę zdań, brak konta i internetu powinni mieć ludzie jak Ty. Zaburzeni, którzy szkodzą normalnym osobom. Dzieci i młodzież trzeba edukować, że duchy są faktem. A ty dalej nie potrafisz obalić faktów i zdania większości czyli naszego i cały czas sprawiasz, że wygrywam i jest zabawnie dzięki Ci za potwierdzenie moich słów :D Brak Twoich dowodów tylko potwierdza moje tezy a nauka obala twoje wierzenia Adamie. Niestety. Pogódź się z porażką. Prawda jest taka, że Na Wykopie przegrałeś i mogę dać całe znalezisko o Tobie a Ty nie będziesz mógł odpisać. Dla takich jak Ty psychiatryk. Leki. Fakty są takie, że duchy i UFO i wielka stopa z Rdr2 są faktem w świecie fizycznym i Micah i Tilly byli w błędzie mówiąc, że duchy i dusza są fikcją i nie istnieją. A Wielebny Swanson nie miał zwidów i widział te nieznane nauce fale czyli duchy a Arthur i John realnie wszystko widzieli i potwierdzali w swoim dzienniku. To może być tylko gra ale takie rzeczy są real i istnieją. Tak jak Ty wierzysz w swoją śmieszną hipotezę symulacji. A Ty nagminnie łamiesz regulamin, obrażasz, spamujesz i celowo wprowadzasz użytkowników w błąd, mówiąc, że prawda jest fikcją. Tworki dla Ciebie. Tym czasem jest wiele programów dokumentalnych między innymi Duchy, Doświadczyć niezwykłego na faktach paranormals real reality. Czyli szkodzisz. A ja zawsze wychodziłem i będę wychodził z założenia, że skoro nastoletni szczeniak może twierdzić lub ktokolwiek, że "to wszystko" bajki to ja tym bardziej mogę uświadamiać ludzi, że to prawda wbrew Jamesowi Randiemu i Seanowi Carrollowi, Brianowi Cox owi czy Richardowi Dawkinsowi. Taka równowaga w przyrodzie. Jesteś skończony. I ostatnia kwestia: nie. Nie jestem chory tylko zaburzony a to różnica i to znaczna... A twoje wypowiedzi na wykopie o psychiatryku już zgłosiłem jako "Atakuje mnie" więc trzęś portkami "kulturalny" człowieku i nie pisz i nie kontaktuj się ze mną już nigdy więcej aż do swojej śmierci ale ja i tak będę Ci dalej wysyłał wiadomości w Twoich wpisach i spamował, a Ty nie masz prawa mi nawet odpisać bo żyjesz w swoim urojonym świecie. A screeny możesz zrobić nawet tu na filmwebie i podesłać moderacji jestem bardzo ciekawy czy w związku z tym spotka mnie jakaś kara i obudzę się jutro w sobotę o 15 z widokiem bana permanentnego na swoim wykopowym koncie. Jestem bardzo tego ciekawy. Powodzenia tchórzu i kłamco natury. Tak jak mówiłem. Tworki bez klamek czekają na Ciebie. Good luck my Friend Amigo. :) ;) :D
Cieszę się, że znowu potwierdziłeś moją rację. Szkodzisz zdrowym osobom. Ja normalnym pomagam edukując o rzeczach PARA normalnych. Im więcej takich jak ja tym lepiej. Mój cel jest szlachetny. Chwała takim jak ja. Pozdrawiam
Czyli krótko mówiąc znowu i po raz kolejny raz po raz przegrałeś ze mną dyskusję a szczególnie na wykopie ale co poradzić takie już jest życie. :) mądrzejsi plus akademie naukowe, które potwierdzają moje słowa wygrywają i są górą. :DDDDDDDD
Roger Penrose zeszłoroczny Nobilista powiedział krótko, Wszechświat jest cykliczny i za 1000 gugoli lat powstanie znowu i my znów wrócimy.
PRZEPRASZAM, ŻE ZNÓW WYGRAŁEM NO ALE SORRY TAK SIĘ JAKOŚ ZŁOŻYŁO. DZIŚ PRZED CHWILĄ TEŻ WYGRAŁEM NA WYKOPIE SWEETHEART DARLING.
Ach to Twoje milczenie i niezdecydowanie potwierdzającą tylko Twoją przegraną a moją wygraną w dyskusji.
Brak dowodów nie znaczy, że czegoś nie ma lub jest. Argumentum ad ignorantiam (łac. „argument odwołujący się do niewiedzy”) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant uznaje za dowód prawdziwości swojej tezy fakt, że jego oponent nie potrafi uzasadnić tezy przeciwnej. Jest to błąd logiczny polegający na niewzięciu pod uwagę, że brak dowodów fałszywości jakiejś tezy nie implikuje jej prawdziwości.
Nauka obala istnienie reinkarnacji.
Brak dowodu, brak logicznego argumentu, brak hipotezy mającej sens jest dowodem że nie może istnieć.
Owszem. Może. Każdy może narodzić się na nowo wiele razy. Brak dowodów nie znaczy że jest niemożliwa. Poza tym każdy może wierzyć w co chce.
Jak to jest że ciągle wygrywam z Tobą, a Ty jedynie co robisz to spamujesz? chwaląc się że wierzysz w dogmaty wiary, teorie spiskowe i pseudonaukę...
Ale Twoje powtarzanie fikcyjnych rzeczy, nie zmieni na prawdziwe.
To jest super, jak wiem że nigdy nie wygrasz :D
We wszechświecie nie ma żadnych rzeczy niemożliwych. Nic nie jest super bo ani Ty ani ja nie masz/mamy racji.
,,We wszechświecie nie ma żadnych rzeczy niemożliwych" podaj dowód, a nie swoje zdanie.
Ja mam ciągle racje i to mnie cieszy.
,,I już kończę bo nie lubię nudnych rzeczy a to jest nudne. To całe spamowanie, trollowanie." fajnie gdybyś na prawdę to zastosował.
Czarne dziury mogą być tunelem czasoprzestrzennym. Ale jakby naukowiec to powiedział to by było wiarygodniejsze :(
,,Czarne dziury mogą być tunelem czasoprzestrzennym. " widzę że w ogóle nie wiesz czym są.
Poczytaj co robi czarna dziura i czemu wszystko ,,przyciąga".
Grunt, że Ty wszystko dobrze rozumiesz. Bo ja nie rozumiem nic i mówię to głośno. Mam bardzo słabą wyobraźnię.
,,Mam bardzo słabą wyobraźnię." nie mój problem.
,,Grunt, że Ty wszystko dobrze rozumiesz. " nie rozumie wszystkiego, ale jak coś rozumie to mogę przekazać to innym, jeżeli nie rozumie, to próbuje to ogarnąć, zapoznając się z tym z wiarygodnych źródeł.
Dlaczego uważasz, że crazynauka i focus to mało wiarygodne źródła. Tak mi raz napisałeś. Tym bardziej, że nawet Lupa Sceptyka, Herzyk i fizyk Darek Aksamit polecają crazynaukę. I co ważne nie wierzą w mityczne postacie więc są wiarygodni.