Pierwsza część była doskonała, świetna akcja, świetni aktorzy i wszystko na szóstkę. Myślałam, że Ocean's Twelve powtórzy jej sukces i fakt, że film oglądało się z przyjemnością, jednak nie dało się jej nawet porównywać z Ocean's Eleven. Ale film kultowy, więc drugą część wypadało wręcz nakręcić ;))
Ale Ocean's Thirteen? Według mnie film może okazać się klapą. I nie kwestionuję tutaj gry aktorskiej, która nie pozostawia niemal nic do życzenia. Chodzi mi o fabułę, która może po prostu się znudzić widzom.
Bo ile można nakręcać kontynuacji? Będzie tak samo jak Shrek III, Piła III, Mission Impossible III... Niby poprzednie filmy były dobre, ale ile można robić filmy o tym samym? Czy nie lepiej zająć się czymś oryginalnym?
tu chodzi tylko i wyloncznie o PIENIADZE. dlatego jest Oceans 13, Shrek III, Piła III, Mission Impossible III...
Sądzę, że już tylko o pieniądze chodziło w przypadku kręcenia II części, która w porównaniu do części I jest niezbyt ciekawa. Co za dużo to niezdrowo (patrz Piła III).